Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

München

Potovanja v lastni režiji

München je glavno mesto Bavarske, ki je največja zvezna država v Nemčiji. Je prelepo zgodovinsko mesto pod okriljem Alp z eno izmed najlepše okolice v Evropi. München je pretežno znan po svoji arhitekturi, kjer veliko zgradb sega v pozo 19.stoletje om svoji kulturi, ki ji ni para v Nemčiji. Seveda pa je najbolj znan po vsakoletnem festivalu piva - Oktoberfest.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V MÜNCHNU

  • Prvi Oktoberfest je potekal pred več kot 200 leti, z namenom proslaviti poroko princa Ludwiga von Bavaria in princese Therese von Sachsen-Hildburghausen, odkar dalje je bil zelo popularen. V Münchnu je ogromno zanimivih stvari za videti, med drugim tudi veliko palač in gradov. Grad Nymphenburg je bil poletna rezidenca Bavarskih vladarjev in je največja baroška palača v Nemčiji. Palaški vrtovi so ogromni, vstop do njih pa je prost in so odličen kraj za sprostitev. München Residenz  je največja mestna palača v Nemčiji, katere deli segajo v leto 1385. Palača je odprta obiskovalcem in sobane so čudovito opremljene vključno z dvorano antikvitet (Antiquarium), ki je bila zgrajena leta 1570 in okrašena z prelepimi slikami.
  • München ima ogromno število odličnih muzejev po celem mestu. Mestni muzej Münchna je odlična lokacija za spoznavanje zgodovine mesta. Muzej sezonsko menjava svoje razstave, prav tako pa ima odlično razstavo glasbil in lutk. Odličen muzej za družino je Deutsches Museum. Ta interaktiven naravoslovni muzej je eden izmed največjih v Evropi. V Münich Residenz se nahaja Zakladnica, v kateri je prelepa zbirka Bavarskega kraljevega pohištva, umetnosti in draguljev.
  • V Münchnu se nahaja nekaj prelepih parkov, med katere sodi Englischer Garten. Vstop v park je prost in je odličen kraj za sprostitev ali pa za osvežitev v drugem največjem »pivskem vrtu« v Münchnu.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Münchnu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V MÜNCHNU 

Če ste ljubitelj Bavarske hrane je München mesto za vas. Odlična izbira zajtrka je Weißwurst, okusna klobasa, s katero se prileže Weißbier, belo pšenično pivo. Mesto tudi ponuja odlične prigrizke, katere je najboljše poiskati pri mesarju. Primer tega je Leberkässemmeln (začinjeno jetrno meso z gorčico v štručki).

PREMIKANJE PO MÜNCHNU

Kot je za pričakovati ima München odličen moderen sistem javnega prevoza, ki vključuje tramvaje, avtobuse, metroje in podzemno železnico, z velikim izborom vrst kart za vsak tip popotnika. Mesto je prav tako zelo primerno za raziskovat s kolesom, saj si jih lahko z lahkoto sposodimo in vrnemo na popolnoma drugi lokaciji. Kolesarji in pešci velikokrat uporabljajo iste pločnike, zato je potrebno biti pozoren kadar se vozite po mestu.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje