Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Frankfurt

Potovanja v lastni režiji

Frankfurt je peto največje mesto v Nemčiji in se nahaja ob nemški reki Majni v osrednjem pasu države. Kot največji finančni center kontinentalne Evrope ima velik vpliv na trgovino, finance, kulturo, transport, izobraževanje in turizem. V mestu je veliko muzejev, zgradb in sejmov, ki vsakoletno privabljajo množice turistov.

Kaj početi in pogledati v Frankfurtu

  • Katedrala Sv. Jerneja (Dom Sankt Bartholomäus) je gotska zgradba, ki so jo od leta 1356 naprej gradili, tukaj so tudi kronali kralje Svetega Rimskega Cesarstva Nemške Narodnosti, in med leti 1562 – 1792 tudi nemške cesarje tega istega cesarstva.
  • Stara operna hiša (Alte Oper) je bila zgrajena 1880 in do leta 1970 so jo imenovali najlepša ruševina Nemčije. Pod javnim pritiskom je vendarle prišlo do odločitve, da se jo obnovi in leta 1981 na novo odpre. Dandanes je to koncertna dvorana, kjer napis iz stare opere pravi: ‘Dem Wahren, Schönen, Guten’ (Resnici, lepoti, dobroti).
  • Museumsuferfest (muzejski festival rečnega obrežja) je eden največjih letnih kulturnih festivalov, ki pritegne več kot 3 milijone obiskovalcev v treh dneh. Vsako leto se prireja koncem avgusta na obrežju reke Majne. Tedaj je preko 20 muzejev, ki se tukaj nahajajo, odprtih do pozno v noč. Pridejo pa tudi razni glasbeniki, ki v živo izvajajo glasbo, prirejajo se plesni spektakli, postavi se veliko stojnic z mojstri ročnih spretnostih, draguljarne, oblačila in hrana s celega sveta... Vse pa se zaključi z neverjetnim ognjemetom.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Frankfurtu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

Nočno življenje v Frankfurtu

V mestu boste našli zanimivo mešanico pivovarn v katerih so sedaj klubi, barov z DJ-ji in družabnimi prostori v nekdanjih tovarnah, ki skupaj skrbe, da je nočno življenje v Frankfurtu nekaj, česar ne srečate v kar vsakem velemestu. Mesto je dom sodobne trance glasbe, tako da ni težko najti kavarn s celonočnim utripom elektronskih bobnov, lahko pa preplešete tudi noč v elegantnih zgornjih nadstropjih nebotičnikov. V raznih gostilnah in pivskih vrtovih na drugem bregu reke pa najdete bolj umirjene dogodke, kjer vam postrežejo z jabolčnikom. Večina barov je odprta do 1:00, ali pa še dolgo v noč po tem, zlasti ob vikendih.

Potovati po Frankfurtu

Železniška postaja Frankfurt Hauptbahnhof je izhodišče tako za regionalne, kot medregionalne železniške povezave. Vse postaje Rhine-Main S-Bahn in dve U-Bahn linije, kakor tudi več tramvajskih povezav in avtobusov se steka v tem vozlišču. Postaja Frankfurt Airport Long Distance Station pa povezuje mednarodno letališče Frankfurt z glavnim železniškim omrežjem. Tretja postaja za medregionalni promet pa je Südbahnhof, ki se nahaja na Sachsenhausen.

Mesto ima tudi dva sistema podzemnih železnic U-Bahn in S-Bahn, kakor tudi tramvajske povezave, ki vozijo vsakih 10 minut. Mesto pa je dobro povezano tudi z javnimi avtobusnimi linijami, ki prevzamejo večino prometa U-Bahna in tramvajev med 1:30 in 3:30 ponoči.

V bližini železniških postaj boste brez težav našli tudi taksi, med katerimi je najpriljubljenejši Velotaxis. To je trikolesni taksi, ki ga voznik vozi posebej, v posamezni celici pa so potniki. Sprejme dva potnika in vas lahko popelje kamorkoli po mestu.

Deutsche Bahn izposoja tudi kolesa na vseh večjih vpadnicah ali postajah, kjer jih lahko najamete za €15 na dan. Frankfurt ima razvito moderno mrežo kolesarskih poti skozi mesto – kar je odličen način za ogled znamenitosti.

Nasveti za Frankfurt

Poleti večina klubov postavi zunanje plaže, kamor pripeljejo tudi pesek za žar ali tekmovanja v odbojki. To je izredno zabaven način preživljanja noči v mestu!

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje