Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Milano

Potovanja v lastni režiji

Milano je priznano svetovno središče mode in oblikovanja in na tem področju izjemno vpliven. Metropolitansko območje Lombardije je zlasti poznano po modnih hišah in trgovinah (kot je Via Monte Napoleone) in galerija Vittorio Emanuele na trgu Piazza Duomo (znana kot najstarejši nakupovalni center na svetu). Mesto ima bogato kulturno zgodovino in zapuščino ter živahno nočno življenje. Milano je tudi mesto, kjer domujejo slavne poslastice, kot so božična peciva Panettone, ali pa risotto alla Milanese.

Kaj početi in pogledati v Milanu

  • Milanska katedrala je posvečena Sveti Mariji Nascente in je sedež milanske nadškofije. Kar pet stoletji je bilo potrebnih, da se je dogradila ta gotska katedrala in ima trenutno status četrte največje cerkve na svetu.
  • La Scala je svetovno znana po svojem gledališču, operi in baletu, kjer je bilo premierno uprizorjenih že neverjetno mnogo legendarnih predstav. Notranjost je bila povsem prenovljena, gledališče pa je tudi dom akademije, kjer se lahko urite v profesiji glasbe, plesa, odrske produkcije in odrskega upravljanja.
  • Santa Maria delle Grazie je tako cerkev, kot dominikanski samostan, ki je vključena na seznam svetovne dediščine UNESCOa. Znana je po svoji freski zadnje večerje, ki jo je naredil Leonardo da Vinci.
  • San Siro je nogometni stadion in dom klubov A.C. Milan in F.C. Internazionale Milano. Poimenovam je v čast igralca Giuseppeja Meazze, dvakratnega zmagovalca svetovnega pokala. Ob nogometnih tekmah pa stadion gosti tudi veliko glasbenih koncertov.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v Milanu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

Prehranjevanje in nočno življenj v Milanu

Milano je znano v Evropi po svojem nočnem življenju v ritmih jazza in rocka, ki traja od 23:00 do 04:00. Najpriljubljenejši klubi so v okrožju Brera, z mnogimi sodobnimi nočnimi klubi in pivnicami; okoli Navgilija, ob nekdanjih mestnih industrijskih kanalih; in slavni Leoncavallo, v bližini the Porta Ticinese. Centri sociali (družbeni centri) so zelo priljubljeni, saj so relativno poceni in gostijo najrazličnejše zabavne dejavnosti in filmske projekcije.

Vožnja po Milanu

Jevni prevoz sestavljajo mestna železnica, tramvaj, trolebus in avtobu ter tri linije podzemne železnice imenovano Milan Metro.

Mesto ima tudi dva mednarodna letališča: Malpensa International Airport, ki je drugi največji v Italiji in je okoli 50km od centra mesta ter Linate Airport, ki se nahaja takoj v predmestju a se uporablja predvsem za notranji potniški promet, a je vseeno imel v leto 2007 preko 9 milijonov potnikov.

Nasveti za Milano

Mestno se odvija tradicionalni semenj ‘Fiera di Senigalla’ kjer lahko vsako soboto kupujete od kolesa, starin, knjih, do najrazličnejših predmetov ki odražajo mestni multi-etnični značaj.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje