Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

La Paz

Potovanja v lastni režiji

La Paz je najvišje ležeča prestolnica na svetu, kjer se drži roba Andov na višini 4.000 m. La Paz je živahno mesto z več kot 1 milijonom prebivalcev in je administrativna prestolnica Bolivije. Mesto se razprostira med višinama 3.3 km in 4.3 km in različna območja nudijo raznolika doživetja vse od spremembe podnebja, različne družbe, nočnega življenja, zgodovinskih stavb in celo različne kulture mesta.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V LA PAZU

  • Plaza Murillo je zelo popularna turistična destinacija, v kateri se nahaja veliko državnih poslopij vključno z mestno katedralo (Catedral de Nuestra Señora de La Paz), ki je bila zgrajena leta 1835 in predsedniško palačo, ki je poznana tudi kot  Palacio Quemado (ožgana palača). To ime je dobila zaradi veliko požarov, ki so se zanetili v njej, sedaj pa deluje tudi kot rezidenca predsednika. Plaza Murillo je poimenovana po Pedru Domingu Murillu, ki so ga na tem mestu obesili po neuspešni vstaji proti špancem.
  • La Paz je zgodovinsko bogato mesto in najboljše lokacije za spoznavanje le te so mestni muzeji, ki jih lahko najdemo razprostrte po celotnem mestu. Muzej San Francisco se nahaja na Plazi San Francisco in je obvezen obisk za vse ljubitelje kolonialne umetnosti in artefaktov. Stalna razstava v muzeju sodobne umetnosti, gosti ogromno del znanega slikarja Mamani Mamani-ja in narodni arheološki muzej hrani veliko artefaktov Tiahuancu kulture. Coca Muzej na Calle Linares je popularna destinacija in nudi turistom vpogled v zgodovino rastline koka in njene pomembnosti v ameriškem boju proti drogam. Muzej zlata prikazuje dela in redke kovine kot so zlato in srebro iz pred-osvajalnega obdobja.
  • Dve zanimivi lokaciji, ki jih morate obiskati kadar ste v La Pazu sta Tiahuanaco in jezero Titikaka. Tiahuanaco so ruševine mesta, ki ga je zgradilo pred-Inkovsko ljudstvo Tiahuancu  pred več kot 1.000 leti. Tiahuanaco vsebuje veliko monolitnih kipov, kot so na primer Sončna vrata, kjer sonce vzide natančno na sredini vrat na prvi dan pomladi. Jezero Titikaka je najvišje ležeče jezero na svetu in največje v Južni Ameriki. Njegove kristalno čiste vode in prelepa okolica so zaščitene pod imenom Titikaka rezervat, ki so ga ustanovili leta 1978.

Za več popotniških informacij o tem, kaj početi in videti v La Pazu, vas vabimo, da obiščete našega partnerja GetYourGuide.

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V LA PAZU

V La Pazu je ogromno lokacij za poskušanje hrane. Najde se vse od tradicionalne Bolivijske, Mehiške  in hitre hrane. Morska hrana je zelo popularna v mestu in večina menijev bo ponujala dobro izbiro, ki po navadi vključuje kuhane školjke, ribji takos in jastoga. Dobre ponudbe se lahko najdejo v ponudbah dneva, v barih in restavracijah, kjer ponujajo predjed, glavno jed in sladico. Tipičen meni vsebuje picante de polo (pekoč piščanec), chuletas de cerdo con salsa pimiento (svinjski zrezki v poprovi omaki) in cocadas (kokosovi macarooni). 

PREMIKANJE PO LA PAZU

La Paz je ogromen, z veliko ozkimi in vijugastimi ulicami, zato se lahko v njem dokaj hitro zgubite. Če ste v dvomih okoli vaše lokacije, je dobra ideja hoditi po hribu navzdol dokler ne pridete do ene izmed glavnih ulic ali kakšnega trga po katerem se lahko orientirate. Mesto ponuja majhne avtobuse ali skupne taksije za premikanje po mestu, z potmi navedenimi na vetrobranskih steklih in vozovnicami kupljenimi kar na avtobusu. Avtobuse lahko ustavite kjerkoli, samo pomahajte in zakričite Voy a bajar!

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje