Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Foz do Iguacu

Potovanja v lastni režiji

Foz do Iguacu je 4. največje mesto v Brazilski provinci Paraná in je eno izmed najbolj obiskanih destinacij v Braziliji. Obiskovalci pridejo v mesto iz celotnega sveta in v zadnjem stoletju je mesto zraslo iz majhne vasice v ¾ milijonsko mesto. Foz do Iguacu ima nekaj izvrstnih naravnih znamenitosti, ki bodo navdušile še tako izkušenega popotnika.

STVARI ZA POČETI IN VIDETI V FOZ DO IGUACU

  • Slapovi Iguacu  so najbolj popularni in impresivni od vseh atrakcij, prav tako so glavni razlog turistov za obisk mesta. S 3x pretočnostjo Niagarskih slapov in z najvišjim od slapov visokim kar 97m so res neverjetni spektakel. Slapovi tvorijo naravno mejo med Brazilijo in Argentino. Pri slapovih najdemo tudi dolgo sprehajalno pot ob kanjonu, ki vodi do začetka hudičevega požiralnika (Garganta de Diabo), kjer se meglice od slapov dvigajo do 50m v višino. Prav tako si lahko privoščite helikoptersko vožnjo okoli slapov, ki nudi prečudovite zračne razglede. 
  • Slapovi so zaščiteno območje Iguacu Narodnega Parka ( Parque Nacional do Iguacu), ki zajema tako Brazilsko kot Argentinsko stran. Narodni park je zapisan na UNECO-v seznam naravne dediščine in je eno izmed največjih  zaščitenih območij deževnega gozda v celotni Južni Ameriki. Zraven številnih slapov v parku najdemo tudi Center za obiskovalce, kip Santosa Dumonta , Črni vodnjak in bogato floro in favno tega območja. 
  • Jez Itaipu je drugi največji proizvajalec hidro-električne energije na svetu in se nahaja na reki Parana na meji med Brazilijo in Argentino. Jez je ogromen, saj je v njem dovolj jekla in železa, za izgraditev 380 Eifflovih stolpov. 

HRANA IN NOČNO ŽIVLJENJE V FOZ DO IGUACU

Foz do Iguacu je zelo mednarodno mesto, z veliko različnimi skupnostmi, ki sestavljajo populacijo. Prav tako ima drugo največje kitajsko skupnost v Braziliji, zato boste našli širok izbor različne hrane v restavracijah ali uličnih stojnicah. 

PREMIKANJE PO FOZ DO IGUACU

Slapovi in Narodni park se nahajata zunaj mesta in do njiju je veliko turističnih avtobusov, ki vozijo iz centra do glavnih atrakcij. V centru je avtobusna postaja, kjer vozijo glavni avtobusi in je odlično mesto za povprašat o različnih cenah ter destinacijah prevozov. Veliko avtobusov je mestnih in nudijo standardne cene v mestnem jedru.

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje