Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Nov hostel v Kaub-u

Vsebina

Odkrijte Nemčijo, romantično sotesko Ren

Na dolgi poti od Alp proti Severnemu morju Ren, najdaljša nemška reka, teče po zelo raznolikih pokra-jinah. Zgornja dolina Rena, ki je del svetovne kulturne dediščine UNESCO-a, je polna mitov in legend, ter že stoletja navdušuje popotnike. Sedaj je le-tem na voljo nastanitev v novem hostlu Kaub.

Odprt bo malo pred iztekom letošnjega leta in sicer 28. decembra. Nahaja se med reko Ren in “Rhein-steig” (pohodniška steza na rečnem bregu), ki teče mimo svetovno znanega gradu “Pfalzgrafenstein”. Tako je hostel na zelo priljubljeni lokaciji za ljubitelje narave in druge aktivne dopustnike. Sodobna zgradba ima 138 postelj, v sobah, ki so enoposteljne, pa vse do štiri-posteljnih. Vse sobe imajo lasten tuš in sanitarne prostore. Privlačna sprejemnica ima tudi bistro in kavarno, kakor tudi restavracijo, ki kar kliče k počitku.

Gornja srednja dolina Rena med mestoma Bingen in Koblenz je od leta 2002 del svetovne kulturne dediščine zaradi svoje raznolikosti in lepote, ki navdušuje pesnike in slikarje že več kot 200 let.

Ob tem (okoli 65km dolgem) delu Rena je predvsem skalovita pokrajina, kjer pa je kar nekaj vinogra-dov, 40 gradov in trdnjav iz različnih obdobji. Med njimi je tudi grajski hostel “Burg Stahleck” iz 12. stoletja, s čudovitim pogledom na dolino Rena. Nadaljnji hostli so še v mestih Bingen, Oberwesel in St Goar, vsi pa so kar priljubljeni med popotniki.

Priporočamo, da si rezervirate bivanje že vnaprej:
Za podrobne informacije poglejte
www.jugendherberge.de .

Sorodni članki

Prijava