Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Program HI Connect ponovno z nami

V tujino po delovne izkušnje

Z Januarjem 2024 nadaljujemo s programom in vas vabimo, da ga izkoristite za pridobivanje novih delovnih kompetenc na mednarodni ravni. Kot prostovoljcem Popotniškega združenja Slovenije, pod pogojem, da z nami sodelujete vsaj tri mesece, vam pripada možnost udeležbe na mednarodnem programu krovne organizacije Hostelling International. Program se izvaja v sodelovanju z nacionalnimi organizacijami hostlov, njegov namen pa je predvsem mladim in vsem zaposlenim znotraj svetovne mreže youth hostlov ponuditi možnost pridobivanja novih spretnosti na področju hostelstva.

Več o programu si lahko preberete na naši spletni strani, kjer z vami delijo zgodbe tudi tisti, ki so se programa že udeležili. Uspešno smo izpeljali že več kot 20 izmenjav in vsi udeleženci so bili izjemno zadovoljeni z izkušnjo. Ana Žekar se je programa udeležila že dvakrat in z velikim navdušenjem opisuje, kako je svoj čas preživela v San Diegu in le leto pozneje v Katarju. Preberite njeno zgodbo.

Živa Juha se je odločila za obisk Nizozemske, kjer je obiskala mesto Texel, za katerega pravi, da jo je kraj izbral sam. Z gostiteljsko organizacijo Stayokay je bila izjemno zadovoljna, saj so ji tam omogočili v vpogled v svoje najboljše delovne prakse, ki jih je pozneje prenesla tudi v svoje delo kot zaposlena v enem izmed slovenskih hostlov.

Imamo pa tudi prostovoljce, ki se na izmenjavo odpravijo skupaj s svojo najboljšo polovico. Tjaša in Hugo sta na primer na ta način obiskala našo partnersko organizacijo v ZDA. V hostlu HI New York City sta preživela dva tedna, nato pa pot nadaljevala proti San Franciscu in svoje delovne izkušnje okrepila z delom v hostlu HI San Francisco Downtown. To in še več čudovitih zgodb najdete na naši spletni strani in v promocijskem videu, ki so ga prostovoljci pripravili z namenom, da prav vi ne zamudite te edinstvene priložnosti.

Poznamo kar nekaj dobrih razlogov, zakaj se programa udeležiti. Sem sodijo:

  • razvoj jezikovnih spretnosti ter krepitev ozaveščenost o tujih kulturah in odprtosti;
  • krepitev samostojnosti in komunikacijskih sposobnosti v mednarodnem prostoru;
  • zmožnost kritičnega razmišljanja na področju družbenih in kulturnih razlik;
  • krepitev mobilnosti in manjšanje apatičnosti;
  • krepitev delovnih kompetenc za lažjo zaposljivost in načrtovanje lastne poklicne kariere v domačem ali mednarodnem okolju;
  • zapustitev svoje cone udobja in premikanje svojih meja.

Pogoj za udeležbo je prostovoljenje pri Popotniškem združenju Slovenije za minimalno obdobje treh mesecev. Za več informacij, prosim, kontaktirajte vodjo programa v Sloveniji, Anjo Žepič, po elektronski pošti na naslovu anja.zepic@youth-hostel.si.