Češnjevi cvetovi

Češnjevi cvetovi ne zacvetijo na točno določen dan v letu. Vse je odvisno od vremenskih pogojev, vendar jih boste najverjetneje lahko videli med 20. marcem in 10. aprilom.

Festival češnjevih cvetov je priljubljeno praznovanje, kjer želijo prikazati celotno življenje regije tako v preteklosti kot v prihodnosti. Organizirajo razne aktivnosti, ki prikazujejo kulturo, kulinariko, tradicije in način življenja.

Še posebej zanimivi so vinoteke, kovačnice in mlini, ki se za čas festivala vrnejo 50 ali več let nazaj, ko so v takratnih življenjih imeli ključno vlogo. Stare hiše, ki so ohranile tradicionalno arhitekturo prav tako odprejo svoja vrata in prikažejo, kako so živeli predniki.

Kar pa obiskovalce najbolj pritegne, je več kot milijon in pol češnjevih cvetov. Ti naredijo predstavo, ki se ne more primerjati z ničemer drugim, saj je to posebnost te doline. Domačini vsem obiskovalcem pokažejo njihove zaklade in skupaj se veselijo pomladi.

Najboljši način ogleda cvetenja je, da potujete od mesteca do mesteca v dolini Jerte, saj lahko le tako vidite različne perspektive. Vse češnje namreč ne cvetijo ob istem času. Najhitreje zacvetijo tiste, na nižji nadmorski višini in najkasneje tiste češnje, ki so na višji nadmorski višini.

Če želite obiskati dolino Jerte, so tukaj razni hostli, med drugimi tudi: Emperador Carlor V, Aurora Boreal ali Alberjerte.

Vir: www.turismovalledeljerte.com/cerezo-en-flor 

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava