Youth Hostel Ljubno ob Savinji

Loke 16

3333 Ljubno ob Savinji

Število ležišč: 17

+386 (0)31 41 16 66

Zimski Hostel Podeželski Hostel

Hostel Ljubno ob Savinji  nosi ime po kraju, ki se nahaja v središču Zgornje Savinjske doline, leži ob zgornjem toku reke Savinje, v objemu Savinjskih Alp, kjer se skriva naša najlepša ledeniška dolina Logarska.

Hostel je namenjen aktivnim gostom, ki radi svoj prosti čas preživijo v neokrnjeni naravi, kot  tudi prehodnim gostom iz smeri Štajerske, Kranjske in Gorenjske. Hostel ponuja namestitve v dvo-posteljnih in v več posteljnih sobah, ki so opremljene tako za potrebe in želje gostov hostla kot tudi domačega gostišča (Gostišče Pevc), zato je oprema sob temu primerna (posteljnina, fen, kabelski TV, wireless).

Z raznovrstno hrano domače restavracije skrbniki ohranjajo kulinarična izročila prednikov in razvajajo goste, ki jim nudijo nočitev z zajtrkom, pol-penzion ter polni-penzion. Hostel zagotavlja mir in zasebnost, hkrati pa omogoča stik s pristnimi ljudmi slovenskega podeželja Zgornje Savinjske doline. V toplih poletnih mesecih strežejo hrano in pijačo na letni terasi, ki jo hladi rahel vetrič iz pogorja Raduhe (2062m), v zimskem času pa vas pogrejejo v sobi s krušno pečjo in razveselijo ob zvokih starega jukeboxa.

Neposredno pred hostlom Ljubno ob Savinji se nahaja avtobusna postaja, že korak stran pa lahko uživate v  parku na nabrežju Savinje,  ki v poletnih mesecih omogoča odlične pogoje za muharjenje in ribolov, spust z raftom ali kajakom. V okolici  Ljubnega so urejene sprehajalne poti, od lažjih do tistih za kondicijsko bolj pripravljene pohodnike, v neposredni bližini se nahajajo Golte, Smrekovec, Komen, Travnik, Raduha (Snežna jama). Pozimi vas 20 min. vožnja pripelje do najbližje proge zimsko-letnega centra Golte, v samem kraju pa se nahaja smučišče za najmlajše, smučarske skakalnice in urejena tekaška proga. Gosti lahko brezplačno koristijo kolesa in brezžični internet.

Domačnost, prijaznost osebja, kulinarične dobrote podeželja ter več kot 50 letne izkušnje z nastanitvijo turistov  gostom zagotavljajo prijeten obisk. Prepričajte se sami!

Hostli v okolici 3

Youth Hostel Celje

Youth Hostel Celje


Celje
Število ležišč: 42

Rezerviraj

Youth Hostel Menina

Youth Hostel Menina


Rečica ob Savinji
Število ležišč: 100

Rezerviraj

Youth Hostel Velenje

Youth Hostel Velenje


Velenje
Število ležišč: 58

Rezerviraj

Več o hostlu in njegovi okolici