Švicarski youth hostli

Švicarsko združenje hotelov in švicarski youth hostli so se odločili sodelovati, da promovirajo kakovost in transparentnost med namestitvami na prostoru Švice. Od novega leta 2013 se je vseh 45 hostlov priključilo zvezi in bodo dobili klasifikacijo “švicarske koče.” Za obe organizaciji je sodelovanje koristno, največjo korist pa bo imel prav celoten švicarski turistični sistem.

Skupni dejavniki uspeha za švicarsko turistično industrijo je kakovost in transparentnost za vse goste. Sedaj, ko so hotelska zveza in hostli okrepili sodelovanje, da bolje promovirajo turistični sektor v Švici, je uspeh zagotovljen. 45 hostlov po celi državi, ki skupaj ponujajo preko 5.500 postelj je sedaj, od začetka leta 2013, del hotelske zveze.

 
Najbolje za goste
“S priključitvijo švicarskih hostlov, smo pridobili pomemben del ponudbe v sektorju, ki se v zadnjih letih hitro razvija,« pravi Dr. Christoph Juen, direktor hotelske zveze. Sedaj, ko meje med različnimi vrstami prenočišč postajajo vse manj očitne, je več kot potrebno združevanje in nastop na trgu s skupnimi močmi. »Naš skupni cilj je zagotoviti gosta,” poudarja Fredi Gmür, direktor švicarskih hostlov. V sodelovanju s hotelsko zvezo omogočamo hostlom, da bolje izpolnijo svojo nalogo za trajnostni razvoj turističnega sektorja. Predstavnika obeh organizacij se strinjata, da lahko »izzive švicarskega turizma rešimo le z združenimi močmi.”
 

»Švicarska koča« - zgodba o uspehu
Hostli bodo dobili klasifikacijo »švicarske koče« - kar pomeni osnovno kategorijo za srednje in velike nastanitvene objekte, kot jih je hotelsko združenje pričelo kategorizirati pred dvema letoma v letu 2011. To je postala nova oznaka v zvezi hotelov. “Do sedaj smo označili že več kot sto prenočišč kakor »švicarsko kočo« in trend še narašča,” povzema Christoph Juen. Marsikateri hostel je že prej bil del hotelske zveze in ko se je zveza odločila za novo kategorijo, so jo tudi pridobili. »Ko se je ta nova kategorija pojavila, nam je bilo jasno, da je najbolje, da se vsi naši hostli povežejo s Švicarskim hotelskim združenem,« pravi Fredi Gmür. Tako sedaj hostli spadajo pod skupno mrežo s hoteli, kar je obojim v korist.