Romantični oddihi za vsak žep

Če želite presenetiti svojo boljšo polovico za valentinovo, a si ne morete ravno privoščiti ekskluzivnih in dragih turističnih paketov, vam Hostelling International ponuja pravo priložnost, da lahko ponudite romantiko, brez da bi morali porabiti zadnji cent.

S preko 4.000 hostlov po vsem svetu, vam ponujamo najbolj romantične dežele sveta, kjer lahko doživite valentinovo v dvoje (brez napihnjenih cen). Tukaj je samo nekaj romantičnih in zapeljivih ponudb.
 
Praga, Češka
Praga je pravo romantično mesto v samem srcu Evrope ter znana kot odličen kraj, kjer mladina zaprosi za roko… prav tako pa se jih mnogo sem napoti na poročno potovanje ali kar na poroko samo. S starinskimi in očarljivimi tlakovanimi ulicami si je težko zamisliti bolj šarmanto mestece, kjer bi preživeli valentinovo. Naš hostel Beta je blizu tramvajske postave, ki vas popelje v sam center mesta, do Karlovega mostu, starega centra ali praškega gradu, ki so vsi le kratek sprehod oddaljeni eden od drugega. Dvoposteljne sobe so na voljo že za £20.61 na noč.
 

Valencija, Španija
Zgodovinsko središče 'starega sveta' s svojimi barvitimi tržnicami in peščenimi plažami je kot naročena za romantičen oddih za valentinovo v dvoje. Gostje tega prelepega mesta lahko izbirajo med vožnjo s kočijo po mestecu Peñiscola preden nas popeljejo v sončni zahod na terasi obmorske restavracije. HI hostel Red Nest na eni najlepših obal Valenicje je zgolj lučaj stran in tako kar kliče po vaši rezervaciji, da v dvoje raziščete mesto. Sobo je mogoče dobiti že za £20 na noč – za sobo.

Rim, Italija
Rim je romantična prestolnica Italije, tako da ni čudno, če cene v februarju poskočijo do astronomskih vrednosti. Naš hostel Rome Country, ki se nahaja v zeleni okolici mesta, blizu ljubezenskega zavetišča in rimskega dvornega parka, je odlično izhodišče za spoznavanje prekrasnega mesta. Hostel je v obnovljeni kmečki zgradbi in ima lastno restavracijo, kjer strežejo avtentično lokalno hrano. Romantičen obrok si lahko privoščite kar na verandi, ki ima prekrasen pogled na slikovito pokrajino. Dvoposteljna soba je na razpolago že za £20.29 na noč.

 
Atene, Grčija
Grčija ima toliko romantičnih dejavnosti, ki vam jih lahko ponudi, da je prava škoda zamuditi možnost za romantičen oddih v dvoje z raziskovanjem kulturnih znamenitosti ob sproščujočem kozarčku Ouza. Znana kot boginja ljubezni je Afrodita – sama izvira iz Aten – prava garancija za čudovit izlet v dvoje. Zaljubljenci se lahko odpravijo na Pirej, kjer si lahko ogledajo najbolj znano zgodovinsko pristanišče, preden se vrnejo v mesto na tipično sredozemsko večerjo v samem centru Aten, v prelepi obnovljeni grški stavbi. Dvoposteljne sobe stanejo le £20.29 na noč.

Swaledale, Yorkshire
Če vas mika zamisel, da bi v dvoje odpotovali na prav poseben kraj, se seveda lahko napotite tudi na britanski otok, katerega večina niti ne povezuje s pomladno romantiko. V nekdanji lovski koči je sedaj obnovljen hostel Grinton Lodge YHA, ki se sonči ob južnem pobočju gore Swaledale. Hostel je odlično izhodišče za sproščujoče oddihe v dvoje. Nedavno je bil hostel obnovljen, tako da sledi sodobnim stilskim smernicam, a hkrati ponuja romantične trenutke v dvoje. Sobe pa imajo tudi zunanje kopalnice. Pari lahko uživajo na sprehajalni poti od obale do obale, ki poteka pred samim vhodom v hostel. K ogledu pa vabi tudi zgodovinsko mestece Richmond s svojim slavnim gradom Bolton. Zasebna dvoposteljna soba stane le £25 na noč.