Stayokay Rotterdam

Hostel Stayokay v Rotterdamu je nekaj čisto posebnega. Nahaja se namreč v znameniti stavbi Cube House, ki je delo znanega arhitekta Piet Bloma. V prevodu Cube House pomeni kockasta hiša in je stavba prav zares v obliki cele vrste kock. Ampak, da ne bi bilo to kar tako, so vse te kocke postavljene pokonci, torej stojijo na enem oglišču, le-tega pa podpira steber. Ideja arhitekta je bila poustvariti občutek gozda sredi mesta. Tako hiše (kocke) predstavljajo drevesa, stebri so debla, v sredini med hišami pa so atriji, ki dejansko dajejo občutek umika od mestnega vrveža.


Izmed 40 kockastih hiš, sta dve večji in se imenujeta tudi super kocki, ostale pa so manjše in ravno prav velike za eno stanovanje. V eni izmed super kock se nahaja tudi hostel Stayokay Rotterdam, nad katerim sva bila popolnoma navdušena. Na prvi pogled naju je seveda navdušila že opisana arhitektura oz. zunanji izgled hostla. Po vstopu v recepcijo in ogledu sobe, pa naju je navdušila še notranjost. Ker je kocka tako velika, v pritličju sploh nimaš občutka, da si res v tej znameniti kocki. Više ko greš, bolj pa se to pozna na strmi strehi in poševninah v sobah. Najina soba je bila v najvišjem nadstropju in direktno nad cesto s pogledom na moderno tržnico in železniško postajo. Prostor v sobi je kljub neidealni obliki stavbe dobro izkoriščen: tam, kjer se začne poševnina, so postavljene postelje in tako soba ne izgubi veliko prostora, strešna okna pa dajejo ogromno svetlobe in kot že omenjeno lep razgled ne samo na mesto, pač pa tudi na ostale kocke. Ravno razgled in odprtost prostora sta naju najbolj očarali.


Poleg samega izgleda je hostel odličen tudi zaradi svoje lokacije, saj se nahaja tik ob železniški postaji Rotterdam Blaak. Za vse, ki pridejo v mesto z vlakom je to idealno, saj je od izstopa z vlaka pa do vhoda v hostel le nekaj metrov in samo par minutk hoje med kockastimi hišami. Res dober uvod v bivanje v tem posebnem hostlu. Hkrati pa je hostel dovolj blizu centra, da se lahko do vseh pomembnejših znamenitosti mesta sprehodiš peš.

Omeniti velja tudi odličen zajtrk, ki ga hostel ponuja: izbira je res pestra, hrana kvalitetna, poleg tega pa je poskrbljeno tudi za ljudi z alergijami.  Na primer: poleg navadnega kruha je bil vedno na voljo tudi brezglutenski, brez dodatnih stroškov ali komplikacij.

Hostel Stayokay Rotterdam se lahko pohvali tudi z izredno prijaznim in zabavnim osebjem, ki poskrbi za prijetno vzdušje v hostlu, hkrati pa je prava zakladnica znanja o Rotterdamu – kje se poceni je, pije, kaj se splača pogledati, kam ponoči ni varno zahajat ... vse to in še več bodo znali povedati na recepciji.

Brez pomislekov lahko rečeva, da je to najin najljubši hostel!Prijava