Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

"Spanje za mir" ali "Sleep for peace"

Popotniško združenje Slovenije se je priključilo v svetovno kampanjo "Spanje za mir" ali "Sleep for peace", na pobudo ameriške zveze Youth Hostlov HI USA in v sodelovanju z Evropsko federacijo hostlov EUFED s katero obeležujemo 21. september, ki so ga Združeni Narodi proglasili za svetovni dan miru. 

V ta namen bodo hostli  po svetu na različne načine obeležili ta pomemben dan v želji, da sporočilo miru prispe v vse kotičke našega planeta. 



Slovenijo bosta v tej pobudi zastopala dva hostla:

Hostel Proteus iz Postojne, kjer se bodo med 13:30 in 17:00 uro vključili v globalno AUM meditacijo, sočasno s Osho Humaniversity, ki prav tako podpira svetovni dan miru.

V Hostlu Tresor, ki se nahaja v osrčju Ljubljane na Čopovi ulici, pa so se odločili na inovativen a prikupen način obeležiti ta dan. V počastitev dneva miru bodo ob igri "Človek ne jezi se" pripravljali tradicionalne slovenske jedi.

V Popotniškem združenju Slovenije se zavedamo pomena miru in zato želimo, da bo dan miru prerasel v teden, mesec, leto in stoletje miru in razumevanja med vsemi ljudmi na svetu.