Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

The Big Blog Exchange

The Big Blog Exchange, največje blogersko tekmovanje na svetu je ponovno tukaj!

Vse se je začelo lani in poželo velik uspeh, zato Hostelling International ponovno išče 16 strastnih avanturističnih blogerjev z vsega sveta. Tekmovanje se začne 23. julija in je nova priložnost za sodelovanje blogerjev in njihovih bralcev.



HI je bil navdušen nad ocenami lanskega in prvega tovrstnega natečaja in poslal 16 vznemirjenih blogerjev iz vseh kotičkov sveta na pustolovščino, saj so med seboj zamenjali države, kulture in bloge za 10 dni, medtem pa so delili svoje izkušnje z ostalo blogersko skupnostjo, ki so na spletu spremljali njihovo pot.

Na tekmovanje se je prijavilo kar 1173 blogerjev z različnimi interesi iz 72 držav, vsi z namenom da dobijo življenjsko priložnost. 16 blogerjev, ki je bilo izbranih, je dobilo priložnost, da izkusijo nekaj novega in izjemnega. Tudi letos iščemo 16 najboljših blogerjev, ki bodo medsebojno zamenjali bloge, okolje in življenje.

Popularni projekt je postal poznan po vsem svetu, dobil pa je tudi tri prestižne popotniške nagrade, vključno z nagrado Svetovne turistične organizacije UNWTO za odličnost in inovativnost v turizmu.


Razumevanje kulture je srce tega projekta in zadovoljni smo bili, ko smo slišali mnenje Camie, lanske zmagovalke s Filipinov, ki je povedala: 'To unikatno potovanje v Nemčijo mi je odprlo oči in dalo pogled na različne stvari. Verjamem, da Big Blog Exchange ni odprl le mojih oči, ampak tudi tistim, ki so mojemu potovanju sledili.'

Blogerji se lahko na tekmovanje prijavijo od 23. julija na spletni strani www.bigblogexchange.org. Srečni zmagovalci bodo znani 16. septembra. Tako se danes blogerji z vsega sveta pripravljajo na tekmovanje – pišejo, se pridružujejo Twitterju, Facebooku in Instagramu s hashtagom #BIGBLOGX. Lanski zmagovalci so preživljali dogodke, ki jih ne bodo nikoli pozabili, zdaj pa so na vrsti drugi. 

S tvojo pomočjo bomo spremenili svet z močjo blogov. 

Veseli smo, da smo nazaj? Si za pustolovščino?

Podatki urednikom – o Hostelling International (HI):
- Hostelling International je nevladna, neprofitna organizacija, ki predstavlja 69 članskih združenj in 4 partnerska združenja po vsem svetu.
- Delamo z UNESCOm in UNWTO.
- Imamo okoli 3500 hostlov v 85 državah.
- S štirimi milijoni članov je HI ena izmed največjih svetovnih mladinskih organizacij in je edina svetovna mreža mladinskih prenočišč.