Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Dom kamnitih preprog v Raveni

Vsebina
To je eno najpomembnejših arheoloških najdišč v Italiji, kar so jih odkrili v zadnjih desetletjih. Domus ima sodoben okvir, podzemni prostor (3 metre pod nivojem ceste) ima prekrasen mozaik bizantinske palače, ki izvira iz 6. stoletja. Razstava prikazuje tlakovane mozaike, okrašene z geometričnimi talnimi oblikami, ki so prav unikatne. Ena takšnih je »Ples duhov letnih časov«, ki je nasploh zelo redek prikaz duhov, kako plešejo v krogu, z »Dobrim pastirjem« in se povsem razlikuje od tipičnih krščanskih prikazov dogodka. Domus v Raveni je mesto, ki ga je UNESCO proglasil za del svetovne kulturne dediščine, zaradi njenih spomenikov iz petega in šestega stoletja, kar je predsednik republike Italije potrdil ob 1600 obletnici Ravene kot prestolnice zahodnorimskega imperija.
Več informacij najdete na:
www.ravennantica.it
 
 

“OTIUM LUDENS” v RAVENI

Od 13. marca pa do 4. oktobra poteka v Raveni razstava »Otium Ludens«.  Britanski »The Times« je to razstavo proglasil za eno izmed desetih najboljših v letu 2008 in predstavlja 17' izvrstnih najdb, vključno s freskami in predmeti iz obmorskih vil Stabiae, večina med njimi pa je bila šele pred nedavnim restavriranih in so šele sedaj na ogled obiskovalcem. Najlepši predmeti izvirajo iz vasice pod gričem Stabian v Varanu, ki jo je leta 79 prekril pepel ob izbruhu Vezuva.
Zelo lahko je opaziti, da se razstava nakazuje povezavo med Stabio in Raveno, kakor letoviščem za rimljane v obdobju pred apokaliptičnim izbruhom Vezuva.
Za več informacij se obrnite na:
www.ravennantica.it

 
 

S svojo hostelsko izkaznico boste plačali €3 za vstopnino razstave “Otium Ludens”.

Ekskluzivna ponudba za razstavo in prenočišče v domusu kamnitega tepiha je €5, če imate člansko izkaznico.

Kje prenočiti: Pred kratkim prenovljen hostel “Dante” vam ponuja široko paleto možnosti namestitve, ki bodo zadovoljile vse okuse, saj ponujajo enojne, dvojne sobe, kakor tudi sobe s po 3, 4 ali 6 postelj in družinske sobe, ter seveda sobe prilagojene invalidnim osebam. Drugi prostori, ki so na voljo gostom so menza, dostop do interneta, knjižnica, televizijska soba, pralnica (na kovance), na razpolago pa je tudi konferenčna dvorana za seminarje, razgovore, učne ure in podobno. Tam se lahko poduči tudi goste o morebitnih ogledih, po tem, ko bi slišali kakšno predavanje. Možna je tudi izposoja koles, s katerimi si lahko privoščite odličen izlet. Hostel se nahaja v centru Ravene in tako lahko v kratkem pridete do svetovno znanih mozaikov, kakor tudi do obale, kjer se lahko spočijete in nasončite. Za zabavo pa je poskrbljeno še v zabavišču Mirabilandia.


Za informacije in rezervacije se obrnite na:
Ostello DANTE
Tel/Fax: + 39 0544 421164
hostelravenna@hotmail.com
www.hostelravenna.com

Sorodni članki

Prijava