Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Nekaj za ljubitelje ekstremnih športov

Vsebina
Hostelling International Brazil ta mesec sprejema dva nova hostla namenjena ljubiteljem ekstremnih športov: Rio Surf N Stay in Jangada HI Hostel.

Nahaja se v Recrieo (soseski na zahodni strani metropole Rio de Janeiro) ter kot pove ime, Rio Surf N Stay, se je hostel specializiral zlasti na deskarje, ki lovijo valove. Pravzaprav je kombinacija hostla in šole za deskanje. Sprejema goste z vsega sveta, vključno s profesionalnimi deskarji, ki pridejo v Rio izkusiti vodne krivine. Da je pripravljen za tovrstne goste je hostel ustvaril posebno infrastrukturo – hramba za deske, najem opreme, obveščanje o razmerah na morju, usposobljeno osebje – vključno s poklicnimi deskarji ter prilagojen Volkswagen bivalni kombij, da vas popelje tja, kjer so najboljši valovi.


Seveda pa ste dobrodošli tudi vsi popotnike, ki ne deskate. Ker se nahajamo le dve ulici stran od plaže  Macumba ter ker smo med redkimi hostli na zahodni strani mesta, vljudno vabimo vse goste, ki želijo spoznati drugačen Rio, tisti del mesta, ki je bolj oddaljen od mestnega vrveža in veliko bližji naravi.


"Mnogi obiskovalci pridejo sem zaradi lokacije, saj želijo spoznati tisti del Ria, ki ni tako turistično oblegan in reklamiran. Res pa je, da jih večino nato premamijo tudi želje po deskanju ter se odločijo vzeti par učnih ur ter okusiti valove.", pravi Angelo Hereda, poklicni deskar in upravitelj hostla. Išče partnerje v regiji, da bi povečal nabor turističnih zanimivosti v predelu države polnem rek, zelenih gora in morjem.


Rio Surf N Saty ima štiri zasebne spalnice, dve skupinski spalnici, skupni prostor, sprejemnico s televizorjem kjer se lahko gostje sprostijo, vrt in šank v zunanjem delu, kjer se lahko preizkusite tudi v ravnovesju na razpeti vrvi.

R. Raimundo Veras, 
1140 - Recreio dos Bandeirantes 
Rio de Janeiro 
+55+21 3418-1133



Hostel se nahaja v São Miguel do Gostoso, enem izmed »na novo« odkritih draguljev Rio Grande do Norte, na severovzhodu Brazilije. HI Hostel Jangada je pravi raj za deskanje z zmajem. Z njim upravlja francoski deskar z zmajem Rémi Denis Scott ob pomoči svoje žene, Beatriz. Hostel je prava točka za vse ljubitelje tega športa širom sveta, ki z veseljem pridejo v ta del Brazilije, kjer je vse leto močan veter. Hostel je tudi domovanje šole Escola Gostoso, ki ponuja tako začetne, kot nadaljevalne tečaje za deskarje, ki bi radi izkoristili zmaje, da jih poganjajo na vodi.


Jangada HI Hostel stoji ravno pred plažo Ponta de Santo Cristo ter ima štiri zasebne spalnice, studio ter štiri skupinske sobe za pet oseb. Skupni prostori vključujejo sprejemnico s knjižnico ter pogledom na plažo, vrt, shrambo za opremo, pivnico ter prostor za obedovanje ali prirejanje zabav.


Ponta do Santo Cristo - São Miguel do Gostoso
Rio Grande do Norte 
+55+84 9102-7686 / 3263-4071

Sorodni članki

Prijava