Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Nov hostel na Laponskem - Finska

Vsebina
Hostel Hullu Poro vas z odprtimi rokami sprejme v zimovišče Levi na Laponskem. Levi je največje zimsko središče na finski strani Laponske. Nova pridobitev območja je nov hostel z imenom Hullu Poro (‘Zmešan severni jelen’). Hostel gostom ponuja apartmaje s po štirimi posteljami, ki so opremljeni s sprejemnico, kuhinjo, kopalnico in dvema spalnicama. Ob hostlu je tudi nova in sproščena restavracija Messi. Vse skupaj pa je zgolj par minut sprehoda od centra vasice.



Levi lahko obiščete ob kateremkoli letnem času, vendar je najbolj živahen prav pozimi. V januarju je tudi največja verjetnost, da boste videli severni sij. Pomladi (marca in aprila) pa ne pozabite imeti s seboj sončnih očal, saj sonce in sneg ponujata izjemno močno razsvetljavo! Če obožujete alpsko ali nordijsko smučanje boste tukaj prišli na svoj račun. Opremo pa vam lahko priskrbimo tukaj, tako da ne potrebujete dodatnega prostora, da si svojo opremo pripeljete s seboj.



Vasica ponuja različne storitve in dejavnosti. Sprostite se v zdravilišču in savni ter se preizkusite v zimskem plavanju (ki vam bo morda zlezlo pod kožo). Druge dejavnosti so vožnja s pasjo vprego ali jeleni, motornimi sanmi ali s snežnimi čevlji (saj veste, tistimi, ki spominjajo na tenis loparje).

Levi je tudi najbolj severna postojanka svetovnega prvenstva v smučanju, kjer imajo tekmovanja vsako leto že v novembru.



In kje se boste naužili največ smučarskega duha? V pivnici Hölmölä, ki je sproščena pivnica v centru vasice.

Neokrnjena narava, ki obdaja urejen in negovan smučarski kompleks, je pravi kontrast med naravnim in obljudenim delom severne divjine, kjer boste prej srečali losa kakor človeka.

Sorodni članki

Prijava