Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Snežni športi v nemških hostlih

Vsebina

Ko se temperature spustijo in se nabere snežna odeja, se ne rabite predolgo obotavljati: toplo se oblecite in se podajte v zasnežene lepote narave. Lahko se odpravite na prave eskimske sanke – tobogan, lahko smučate, se podate na izlete s snežnimi čevlji (saj veste, tistimi v obliki tenis loparja)… skratka uživajte v zimskih počitnicah v Nemčiji.

Sankanje, deskanje, smučanje, tek na smučeh, zimsko pohodništvo… vse to vas čaka v različni pokrajinah Nemčije, ki se lahko pohvalijo z obilico snega. Hostli osrednjih in alpskih delov Nemčije vam ponujajo najrazličnejše zimske športne dejavnosti v bližini znanih smučišč in urejenih prog za tek na smučeh. Tudi opreme ne rabite nositi svoje, saj jo izposojajo.

 
Primer Thuringia: Turinški gozdovi so pravi raj za tekače na smučeh. Preko 74km urejenih tekaških prog preko vzpetin in dolin te slavne pokrajine vam je na dlani, če pridete v hostel Schnett, ki se nahaja v gorski vasici na 780m nadmorske višine. Tek lahko pričnete kar na pragu hostla, na voljo pa so tudi steze za začetnike.

Primer Saške: Gorovje Erz je pozimi še posebej romantično. Hostel Sayda vas vabi, da raziščete pokrajino peš, na smučeh, na saneh ali na s konjsko vprego.

Primer Bavarske: Bavarski gozdovi, Berchtesgaden in Oberstdorf ponujajo prvovrstno zabavo v snegu. Hostel Füssen je sredi alpskega predela Allgäu, ki ponuja tako sproščanje, kot zimske dejavnosti. Gostje lahko gredo na snežne pohode, ali pa se spuščajo po 3,5 kilometrov dolgi stezi s toboganom. Po takšnih dogodivščinah pa se prileže malo prave tipične bavarske kuhinje.

Za več informacij obiščite: www.jugendherberge.de .

 

Sorodni članki

Prijava