Prijavite se na spletni časopis Globetrotter.

 
Prijavi se na spletni časopis in novičke
Prijavi se na spletni časopis in novičke

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

 
Januar - Februar 2013
Snežni športi v nemških hostlih

Ko se temperature spustijo in se nabere snežna odeja, se ne rabite predolgo obotavljati: toplo se oblecite in se podajte v zasnežene lepote narave. Lahko se odpravite na prave eskimske sanke – tobogan, lahko smučate, se podate na izlete s snežnimi čevlji (saj veste, tistimi v obliki tenis loparja)… skratka uživajte v zimskih počitnicah v Nemčiji.

Sankanje, deskanje, smučanje, tek na smučeh, zimsko pohodništvo… vse to vas čaka v različni pokrajinah Nemčije, ki se lahko pohvalijo z obilico snega. Hostli osrednjih in alpskih delov Nemčije vam ponujajo najrazličnejše zimske športne dejavnosti v bližini znanih smučišč in urejenih prog za tek na smučeh. Tudi opreme ne rabite nositi svoje, saj jo izposojajo.

 
Primer Thuringia: Turinški gozdovi so pravi raj za tekače na smučeh. Preko 74km urejenih tekaških prog preko vzpetin in dolin te slavne pokrajine vam je na dlani, če pridete v hostel Schnett, ki se nahaja v gorski vasici na 780m nadmorske višine. Tek lahko pričnete kar na pragu hostla, na voljo pa so tudi steze za začetnike.

Primer Saške: Gorovje Erz je pozimi še posebej romantično. Hostel Sayda vas vabi, da raziščete pokrajino peš, na smučeh, na saneh ali na s konjsko vprego.

Primer Bavarske: Bavarski gozdovi, Berchtesgaden in Oberstdorf ponujajo prvovrstno zabavo v snegu. Hostel Füssen je sredi alpskega predela Allgäu, ki ponuja tako sproščanje, kot zimske dejavnosti. Gostje lahko gredo na snežne pohode, ali pa se spuščajo po 3,5 kilometrov dolgi stezi s toboganom. Po takšnih dogodivščinah pa se prileže malo prave tipične bavarske kuhinje.

Za več informacij obiščite: www.jugendherberge.de .