Prijavi se na spletni časopis in novičke

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

 
Januar - Februar 2013
Najbolj unikatni hostli na svetu

Ste kdaj razmišljali, da bi prespali v hišici na drevesu, ali pa v svetilniku? Morda na letalu? Hosteling international, eden največjih svetovnih ponudnikov prenočišč, ima hostle tudi na nekaterih bolj navdahnjenih lokacijah, v eksotičnih državah ali edinstvenih objektih.

Letalo »Jumbo Jet«
Morda ste že kdaj spali na sedežu v letalu, med tem ko ste potovali, kamor ste pač že bili namenjeni; toda Jumbo Hostel Stockholm ponuja povsem drugačno izkušnjo, ki je veliko bolj udobna. Urejen v prenovljenem letalu je ta (nepremičnina) v Stockholmu postala hostel, ki ponuja vse, česar ste vajen v klasični sobici (eno ali dvoposteljni). Za povrh pa imajo še tudi svojo kavarnico. Jumbo Stay je v neposredni bližini mednarodnega letališča, tako da je lahko tudi odličen hostel, kjer se ustavite pred nadaljevanjem potovanja. Cene se gibljejo od £37.08 navzgor.

 
Zapor (ki ga lahko zapustite)
Hostel Langholmen na Švedskem vam ponuja povsem edinstveno priložnost, saj se nahaja v nekdanjem kraljevem zaporu (Kronohäktet), vendar je bil povsem posodobljen za potrebe sodobnih turistov. Zgrajen je bil v 40ih letih 19. stoletja in ponuja celice za po dve ali štiri osebe. V kompleksu pa je tudi kavarna in trgovinica s spominki. Cene se gibljejo od £20.51 navzgor.
 
Hiška v krošnji
Da bi zares izkusili naravo, vam priporočamo da ostanete kar v drevesni hiški – oziroma v hostlu Kadir’s Tree Top Houses. Ponujajo različne možnosti pohodništva in plezanja ter oglede slikovitega mesteca Olympos. Gostje pa prenočijo v svoji postelji, ki se nahaja v hišici, ki je visoko v krošnji drevesa. Le kilometer stran je tudi plaža Olympos, ki je po svetu znana kot plaža nekaterih zaščitenih vrst želv, ki prihajajo prav sem, da bi se razmnoževale. Hostel vam ponuja pustolovščine v naravi za vso družino, kakor tudi za skupine ali posamezne avanturiste. Cene se gibljejo od £9.64 dalje.
 
 
Grad
Za pravo pravljično izkušnjo poskrbi naš Stayokay Heemskerk Hostel na Nizozemskem. Hostel je namreč nameščen v osupljiv grad iz 13. stoletja, kjer še vedno najdete obrambni jarek, starinske prostore in kraljev sprejem. Ker se nahaja na osrednji lokaciji Severne Nizozemske, je pravo izhodišče za spoznavanj cele regije države. Turisti pa imajo v bližini tudi trgovinice, kavarne in nacionalne parke. Cene se gibljejo od £22.67 navzgor.
 
Svetilnik
Zgrajen leta 1875 da opozarja na meglo, stoji prekrasen svetilnik – ki je bil prenovljen v hostel s 45 posteljami – ob sami morski obali. Popolnoma nadzira svojo okolico in ponuja prenočišča HI kakovosti. Pred pragom boste imeli 6 kilometrov naravnih morskih bazenčkov, kakor tudi bife z razglednimi vrtovi. Obalo pa lahko spoznavate tudi s konjskega sedla, kajaka ali ob deskanju med valovi. Najcenejše prenočitve se prično pri £16.44 na noč.
 
 
Na plaži
Morda ste že prenočevali ob plaži, ali pa vsaj dovolj blizu, da se samo sprehodite do nje… toda Kaikoura YHA Hostel na Novi Zelandiji se nahaja na sami obali! Fasada je iz stekla, da gostom omogoča čudovit razgled na vso prekrasno naravo. Ljubitelji živali pa se lahko tudi sprehodijo po plaži, kjer bodo srečali kolonije krznenih tjulnjev, ali pa se odpravijo na pomorska križarjenja in spoznavajo naravne lepote tudi pod gladino. Cene se gibljejo od £17.44 naprej.
 
Kocka
Sredi živahnega in nagnetenega centra Rotterdama (Nizozemska) stoji Stayokay Rotterdam, namenoma nameščen v vpadljivi kockasti stavbi s pogledom na reko. Nenavadna namestitev, ki jo je zasnoval nizozemski arhitekt Piet Blom (leta 1984), ponuja prvovrstno nastanitev v zasebnih, družinskih ali skupinskih sobah – v vaši lastni kocki. Cene se gibljejo od £19.19 navzgor.
 
 
Vzreja haskijev
Ob sami naravni meji polarnega kroga, ob bregovih reke Karasjohka, se nahaja hostel Karasjok, ki vam ponudi pravo izkušnjo severa, vključno z ogledi severnega sija. Gostom pa nudimo še veliko več dejavnosti, ki jim popestrijo oddih na severu. Hostel se nahaja v vzrejnici severnih psov haskijev in je primeren tako za družine, kakor tudi za vse ljubitelje živali, ki lahko pomagajo tudi pri delu s kužki in pravimi vlečnimi psi. Cene se gibljejo of £46.95 (za sobo na noč) navzgor.

 
Za več informacij o kateremkoli izmed hostlov, ali pa za rezervacijo, obiščite www.hihostels.com.