Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Zima v Kanadi vas preprosto očara!

Ko november dodobra vstopi skozi vrata, se nas nekaterih lahko poloti panika, ali celo depresija. Vendar gola drevesa, kratki dnevi in nizke temperature ne rabijo biti razlog da se kujate dokler se sneg ne stali! Zime v Québec znajo biti očarljive in to ne le za ljubitelje smučanja. Le dobro se je treba obleči – seveda!

Vsebina
Najboljša stvar glede štirih letnih časov je občutek, kakor da živite v štirih različnih deželah: klima, pokrajina, dejavnosti, dnevne navade, moda, hrana – vse se spremeni. Tudi kraji, katere mislimo da poznamo, lahko na novo odkrijemo v drugačni luči.

Napevi, ki ogrejejo

Zimske noči so vedno pomenile zbiranje noči okoli goslačev ali pripovedovalcev pravljic. V hostlu Petite-Nation, v dolini Ottawa, se držimo te tradicije in gostimo koncerte vsak teden. Hostelska kavarna P'tit Café gosti tako regionalne ali mednarodne umetnike ter je eno izmed prizorišč, kjer lahko doživite nastop Will Driving West ali Bernard Adamus v slikoviti vasici, brez da bi se morali prebijati skozi gnečo množičnih prireditev v Montralu!

Poti Louis-Joseph-Papineau lahko raziščete peš, na tekaških smučeh, ali snežnih čevljih – pot se prične takoj za hostlom. Nič ne more biti bolj zdravega od hoje po gozdu in mi vas napotimo prav tja. Če pa vam to še ni dovolj, imate na voljo mnogo hišic s sladkarijami, ki slovijo po svojih tradicionalnih dobrotah prepojenih z javorovim sirupom.

Pozabljeni Maurice

Kaj hitro pozabimo, da je razen avtocest 40 in 20 še več poti, ki povezujejo mesti Montreal in Quebec. Trois-Rivières, na primer, gosti zimski festival imenovan Les Nuits Polaires. Ko greste iz hostla, si vzemite vročo čokolado v kavarni Café Morgane, ki vam bo dala moči za par ur športnih aktivnosti, koncertov ali drugih kulturnih dogodkov.

Še en razlog, da zapustite cesto 40 pa je tudi zmajarsko smučanje na jezeru St-Pierre. Gre za malo znan a zanimiv šport. Kar zamislite si, kako drsite na smučeh preko širjav zamrznjenega jezera, poganja pa vas zmaj, pripet na vaš hrbet. Občutek je skoraj, kakor bi leteli!

Ko se vozite po poti 155 v smeri La Tuque, ob reki St-Maurice, boste med gorami kar hitro ugotovili, da ne peljete v božičkovo vas, temveč preprosto na sever – tisti pravi. La Tuque, od koder lahko odbrzite na motornih saneh ali s pasjo vprego, ponuja 650 km zasneženih poti, kjer lahko uživate v naravi po mili volji, tako peš (v snežnih čevljih) ali na tekaških smučeh v nacionalnem parku La Mauricie.

Pot na konec sveta

Nebo posejano z zvezdami, valovi se lomijo ob obali in vi se sproščate v pokritem bazenu. Je to poletna noč? No ja… če zanemarite debel led na svoji levi… dobrodošli v Sea Shack, najtoplejši del Gaspéa!

Sea Shack sestavljajo majhne kočice razkropljene po plaži in obdane s klifi. Z njim upravlja skupina, ki ne pozna zimskih depresij. So le nekaj kilometrov stran od nacionalnega parka Gaspésie z mogočnimi gorami Chic-Choc mounts, nekaj ur stran od nacionalnega parka Forillon na samem severu polotoka ter blizu Vallée Taconique, kjer vam bo prosto smučanje pognalo adrenalin po telesu. Vsak večer pomeni zabavo, ki jo vsekakor jemljejo resno – saj morajo skrbeti za svoj ugled hostla, kjer vzdušje ne usahne! Ob odhodu boste prepričani, da je  Gaspé veliko več kot le prepičen kamen.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava