Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Potovanje v Tasmanijo

Tasmanija je otok neverjetnih kontrastov: živahnih mest in podeželskih vasic; starodavnih gozdov in strmih obalnih klifov; slastne hrane in vina hladnejših klim; kulturna dediščina in zapuščina; neverjetne divje živali in rastline.

Vsebina

Hobart in jug

Hobart je mesto polno jader, peska in sonca – kraj ki združuje bogato kolonialno preteklost ter sodobno umetnost in kulturo; kraj, ki ima vse zanimivosti prestolnice vendar v prijaznem, dostopnem in na majhnem prostoru razporejenem mestecu.

Zaporniki so zgradili skladišča, ki gledajo na tržnico Salamanca (kjer je vsako soboto tržnica), na razne stojnice, restavracije, umetniške studie in galerije. V hostlu Montgomery’s YHA se boste počutili kakor domačini. Uživate lahko na tržnici, raziskujete zgodovinsko obalo ter okoliške mestne četrti. MONA, muzej stare in nove umetnosti, je le kratko plovbo s trajektom stran. Je večnadstropna galerija z odličnim pogledom na reko Dwewent, ki ga ne smete zamuditi. Od tukaj se lahko podate na priljubljeno pohodno pot Huon, kjer boste spoznali edinstveno zgodovino, obrt, hrano in vina regije. Obiščite park Tahune Airwalk ter podzemna čudesa jam Hastings, kjer se lahko tudi okopate – ne glede na letni čas – v naravnem termalnem bazenu.

Zgodovinski Port Arthur je le 70 minut stran od Hobarta. Nekdanja naselbina kaznjencev je eno izmed najpomembnejših dediščinskih področji Avstralije. Pojdite na ogled, zaplujte po pristanišču in obiščite muzej na prostem.

Blizu Hobarta je tudi nacionalni park Mount Field, kjer lahko obiščete slapove Russell ter uživate v pogledu na prekrasne kaskade, preko katerih se prelivajo brzice med močvirji, pod nekaterimi med najvišjimi drevesi na svetu.

Severovzhod in sončna obala

Sončna obala se baha s prekrasnimi plažami. Tukaj boste lahko uživali ob prekrasnih pogledih, ki so kot z razglednice ukradeni, med tem, ko se sprehajate ob mehkem pesku na plaži.

Zaliv Coles s svojimi izpostavljenimi polotoki Freycinet, je ena najpriljubljenejših destinacij Tasmanije. Tukaj boste lahko odkril prekrasne zalive v obliki vinskih čaš, ki spadajo med najbolj osupljive plaže na svetu ter se sprehodili po njihovih odlično urejenih sprehajalnih poteh.

 
Ribiško pristanišče St. Helena je sproščeno mestece s slikovitimi kraji za sprostitev. Lahko pa se tudi podate severno proti Bridportu, še eni obmorski vasici, kjer lahko spoznavate reko s kanujem, ali pa obiščete gojišče sivke.

Severozahod in zahod

Deloraine je ljubko mestece ob reki Meander ter je proglašeno za državni zaklad, kot del zgodovinsko pomembnega dela dediščine. Naprej na severu pa pridete do vstopne točke z morja, do Devonporta na Tasmaniji, kjer je mnogo odličnih kolesarskih poti.

Nacionalni park Cradle Mountain jezero St. Clair je domovanje prekrasne narave in eno najlepših področji v zvezni deželi. Preživite dan ali teden na pohodu skozi višavje gora, globokimi kanjoni, jezeri ter prekrasnimi odprtimi pokrajinami.

Strahan je ljubka vasica, ki se nahaja v luknjici Tasmanske divje zahodne obale ter kraj ene najlepših rek na svetu – Gordon – znani po svoji zrcalni površini. Križarite po reki, pojdite na potovanje s kajakom ali pa deskati po snegu, lahko pa se pobližje spoznate z grobimi obalami zahodnega dela otoka ter se popeljite z »divjo železnico« ob zahodni obali od mesteca Strahan do Queenstowna.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava