Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Postani prostovoljec

Vsebina

Prostovoljstvo v Braziliji in njegove prednosti

“Prostovoljstvo je osnovni izraz medčloveških odnosov. Ne gre za dobrodelno dejanje, temveč za boj proti družbeni drobitvi v venomer rastočem svetu. Etika prostovoljstva obstaja v vsaki družbi, vendar se pojavlja v različnih oblikah.” ~ Prostovoljci UN (2000)

Brazilija je največja država Južne Amerike ter petnajsta v svetu po številu prebivalstva. Postala je eno največjih gospodarstev na svetu, preko svojih gospodarskih reform in tržnih priložnosti ter se vzpostavila kot mednarodno znana država za zaposlovanje. Promovira se kot ekološko turistična destinacija, kar je v veliki meri pripomoglo k razcvetu turizma ter omogočilo dostop do nekaterih med najlepšimi znamenitostmi sveta.

 
Bogata dežela s tropsko klimo in bogatimi zalogami vode, je tudi domovanje Favelas, zanikrnim mestecem, ki so del ogromnih metropol, kot je Rio de Janeiro. Nič bolje ni v mnogih predmestjih. Tukaj boste našli skupine brezdomnih otrok, ki se ne zavedajo nevarnosti nalezljivih bolezni in pomembnosti higiene. Ker nimajo drugih možnosti, se zatekajo h kriminalu, da bi lahko preživeli. Kot prostovoljec boste lahko pomagali tem otrokom skozi razne izobraževalne programe ter programe za razvoj človeških virov, ki so del nacionalnih in tudi internacionalnih pobud v Braziliji. Čeprav je Brazilija v zadnjih letih naredila velik korak naprej v pogledu boja proti revščini, nepismenosti in podhranjenosti, ostajajo zločin, korupcija in nerazvitost velik družben problem.
 

Brazilska vlada je zelo velikodušna do prostovoljcev in jim nudi podporo, dokler ti skušajo pomagati ljudem. Prostovoljstvo v Braziliji vam omogoča pomagati nevladnim organizacijam na različnih socialnih področjih, tako da lahko delate kot učitelj v šolah s pomanjkanjem kadra, ali pa pomagate otrokom z rakom in otrokom v sirotišnicah.

Preden se prijavite za prostovoljca v Braziliji vzemite v obzir:
1. Zakaj bi sploh želeli priti v Brazilijo ter kaj si želite izkusiti, preden iz dežele odidete?
2. Kako boste s svojim delom v Braziliji pripomogli, da boste vplivali na izboljšanje stanja v Braziliji?

Če si boste znali odgovoriti na ti dve vprašanji, potem boste lahko kar največ odnesli iz svoje izkušnje v Braziliji.

 
S tem, ko pa boste pomagali drugim, pa ne smete zanemariti tudi sebe, saj je zelo pomembno, da se samoziobražujete in širite svoje izkušnje.

Kaj so nekatere izmed prednosti, katere vam prostovoljstvo v Braziliji nudi, če se zanj odločite?

1. Spoznajte tropsko podnebje, plaže in hrano.
2. Spoznajte kulturno mešanico južnoameriškega in portugalskega vpliva.
3. Postanite del najbolj predane in najbolj učinkovite delovne mreže na svetu.
4. Pomagajte ustvariti priložnosti za mladino in revne otroke.
5. Pomagajte ozavestiti ljudi o nevarnostih  virusa HIV

Obiščite Travellers Quest –bazo podatkov o 5000 svetovnih organizacijah in 7000 programih širom sveta. Najdite najboljše neprofitne in profitne organizacije, podjetja, družbe ali inštitucije, ki sodelujejo s prostovoljci in odpotujte v Brazilijo.

Sorodni članki

Prijava