Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Srebrno priznanje za Hostel Brežice

Vsebina

Srebrno priznanje in v upanju na pridobitev znak kakovosti s strani Sveta Evrope

Turistična zveza Slovenije je tudi letos izvedla projekt z vzporednim tekmovanjem: »Moja dežela-lepa in gostoljubna«, ki je potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Danila Türka. Tekmovanje je potekalo na državnem nivoju, kjer so se pomerili različni turistični in zdraviliški kraji, mesta različnih velikosti, mestna jedra, kampi ter seveda mladinska prenočišča, kamor se uvršča tudi naš MC hostel Brežice.

 
Konec junija smo tako polni vznemirjenja dočakali obisk komisije, katera je poglobljeno pregledala določene elemente, ki so pokazatelji kakovosti hostla oziroma mladinskega prenočišča ter bistvenega pomena pri ocenjevanju za čim boljšo uvrstitev. Ocenjevali so celotno urejenost objekta, tako notranje prostore kot zunanji videz in okolje hostla, ekološko osveščenost, kakovost turistične ponudbe ter seveda osebje, ki dela in skrbi za urejenost in gostoljubnost v objektu. Po nekaj tednih čakanja smo končno izvedeli rezultate tekmovanja.
 
 
MC hostel Brežice se tako lahko že drugo leto zapovrstjo ponaša s srebrnim priznanjem v kategoriji mladinskih prenočišč. Z doseženim 2. mestom smo zelo zadovoljni, ampak z dodatnimi izboljšavami storitev in dopolnitvijo ponudbe se bomo poskušali  naslednje leto povzpeti na sam vrh in zasesti prvo, zlato mesto. Motivirani tako strmimo, da postanemo najboljši hostel, ki prinaša našem mestu Brežice še večjo prepoznavnost in povečan pretok turistov, ki zraven lepih krajev pri nas najdejo tudi veliko mere gostoljubnosti.

Že v letu 2010 si je mladinski center Brežice in s tem tudi enota MC Hostel Brežice zastavil cilj, da bo pridobil znak kakovosti s strani Sveta Evrope ter tako postal ekvivalenten Evropskima mladinskima centroma v Strasbourgu in Budimpešti (EYC - European Youth Center Strasbourg in Budimpešta). Letos smo tako pridobili potrdilo, da ustrezamo kriterijem za pridobitev omenjenega znaka in sedaj smo v polni pripravljenosti na sprejem predstavnikov Sveta Evrope, ki nas bo počastila s svojim prihodom v sredini oktobra.

 
S pridobljenim nazivom Evropskega mladinskega centra bi tako omogočili mladinskim organizacijam in mrežam priskrbeti prostor ter ugodno okolje za izvajanje inovativnih mednarodnih izobraževalnih projektov, sej, tečajev, s katerimi bi povečali izmenjavo informacij ter pridobili nova znanja. Prav tako bi zagotovili neformalno izobraževanje med mladimi ter spodbujali mlade, da se aktivno udejstvujejo na področju evropske civilne družbe. Promovirali in podpirali bi aktivnosti na področju mladinske politike in na sploh sledili vrednotam, ki jih predstavlja Sveta Evrope.

Držite pesti, da nam uspe.

H.Tomše

Youth Hostel MC Brežice
Gubčeva 10a
8250 Brežice
+386 (0)5 908 37 90 
brezice@youth-hostel.si

Sorodni članki

Prijava