Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

10 stvari, ki jih lahko počnete v Španiji

Vsebina

Španija je gosto poseljena dežela z letnim obiskom milijonov turistov, ki prihajajo sem zaradi krasnega vremena, izjemnih plaž, odlične hrane ter živahnih festivalov, ki trajajo do pozno v noč. Španija ponuja nekaj za vsakogar in to poletje je pravi čas, da se odločite za obisk. Tu je naših deset nasvetov, ki naj vas navdahnejo, kaj vse lahko v Španiji počnete.

1. La Tomatina
Od leta 1945 dalje se vsako leto odvija festival v zadnji sredi avgusta ter privablja tisoče tekmovalcev. Če imate radi bitke s hrano, vas bo La Tomatina navdušila, saj gre za paradajzov boj kot ga ni drugje na svetu. Festival se odvija v majhni vasici Buñol, do katere brez težav pridete iz naših hostlov v Valenciji.

2. Mednarodni festival Benicàssim
Mednarodni glasbeni festival Benicàssim zbere najboljše in najbolj slavne obraze Evrope. Obiskovalci lahkosrečajo zvezde kot so The Stone Roses, David Guetta, Bob Dylan, New Order, Jessie J… in Benicàssim se odvija zelo blizu Valencije.

3. El Camino de Santiago
El Camino ali pot svetega Janeza je romanje do katedrale Santiago de Compostela v Galiciji, kjer naj bi bili pokopani posmrtni ostanki svetnika Janeza. Do katedrale vodi več poti, med priljubljenejšimi pa je Camino del Norte ob severni španski obali. Po poti boste videli krasna mesteca, morda pa boste našli tudi sebe. Oglejte si hostle, v katerih lahko po poti prenočite.

4. Sprostite se na Costa de la Luz
Costa de la Luz je zahodna obala Andaluzije, ki gleda na Atlantik. Plaže so neverjetne, kakor tudi pogled na idilično obali, ki se je masovni turizem ni dotaknil: zalivi belega peska s klifi in borovimi gozdički. V mestecu Tarifa (kjer je tudi hostel) ponujajo mnogo vodnih športov, kot je jadranje, v bližini pa sta tudi mesti Cádiz ter Jerez de la Frontera – znan po svojem likerju!

 
5. Pohodništvo po Pirenejih
Pireneji so najsevernejši del Španije z neverjetno pokrajino in prelepimi dolinami, ki so zaradi svoje težke dostopnosti skoraj nedotaknjene. Regije Aragon, Katalonija in Navarra ponujajo prvinske pokrajine, visoke vrhove ter tudi do dva kilometra strmimi prepadi ter kristalno bistrimi jezeri. Pireneji so odličen oddih za planinarje, pohodnike in plezalce. Na voljo sta kar dva hostla: Hostel Nuria in Hostel Planoles.

6. Feria de Malaga
Če ste zamudili Feria de Abril v Sevilli, potem lahko tukaj ponovno izkusite pravi festival! Feria de Malaga oživi vse mesto, ki pride na ulice v tradicionalnih kostimih z živo glasbo, flamenkom, okrašenimi stojnicami s hrano ter ognjemetom. Sprostite se in zabavajte kot domačin in naj najboljšo noč vašega življenja pospremi najboljši spanec v hostlu Malaga.

7. Naravni park Cabo de Gata- Níjar
Cabo de Gata je največje obalno zaščiteno območje Andaluzije, kjer je pravi užitek, da pridete in si ga ogledate. Nahaja se blizu mesta Almeria, ki je največji kopensko-morski rezervat zahodnega Sredozemlja. Tam vas bodo čakali vulkanski kamni, slane ravnine, koralni grebeni, morsko življe in neverjetni flora ter favna. Oglejte si hostel Almeria, kjer lahko tudi nočite.

8. Semana Grande
Če obiščete Bilbao ali San Sebastian v deželi Baskov, vas bo letos preplavilo 100.000 ljudi, ki bodo marširali, plesali in peli po ulicah. Tako boste vedeli, da ste se znašli sredi Semana Grande! Tekmovanje za najmočnejšega korenjaka, živa glasba, ljudski plesi, neskončne zabave ter neverjetni ognjemeti… vse to prispeva k temu, da je Semana Grande 48 čiste kaotične zabave – po baskovsko. Rezervirajte že vnaprej, če želite še vedno dobiti nočitev v hostlu Bilbao.

 
 
9. Obiščite Gavdijevo Barcelono
Gaudi je sinonim za Barcelono in njegova dela boste videlo vsepovsod – Park Guell, Casa Batllo ter seveda La Sagrada Familia Basilica. Elegantne stavbe organskih krivin ter zvite železne skulpture, ki sta jih navdahnila narava in umetnost, kar čakajo, da jih odkrijete. La Sagrada Familia je delo, ki se že vedno zaključuje ter neverjetna zanimivost za ogled – če obiščete Barcelono morate tja. Na izbiro pa imate kar 7 hostlov, kjer lahko prespite.

10. Izkusite Mavre
Španija ponuja odlične primere mavrske arhitekture – in največ jih je prav v Andaluziji. Mesta Granada, Córdoba in Sevilla so dovolj blizu za pustolovščine. Granada s slovito Alhambra, ki jo je postavil zadnji muslimanski emir Španije, Mezquita iz davnega 10. stoletja v Cordobi in palača Alcazar v Sevilli, zgrajena za mavrsko plemstvo v slogu mudajarskih obrtnikov so vam na dlani. Kar oglejte se hostle v teh treh mestih, kjer lahko prenočite.

Obiščite HI Španija ali hihostels.com, da rezervirate hostel v Madridu in katerikoli hostel v Španiji.

Sorodni članki

Prijava