Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Adrenalinsko doživetje Brežic in njihove okolice

Poletje je čas, ko Brežice, prikupno mesto v Spodnjeposavski regiji, zaživijo! Že osem let zapored za pravo uverturo v brezskrbne poletne dni poskrbi tradicionalni festival »Brežice, moje mesto«, ki v staro mestno jedro privabi na tisoče obiskovalcev iz cele Slovenije, letos je številka dosegla kar rekordnih 12.000, potem pa se poletje v pravem pomenu besede za Brežice šele začne.

Vsebina
Visoke temperature zraka in osvežilne temperature reke Krke in ostalih naravnih vod v okolici Brežic v vsak skriti kotiček teh naravnih lepot privabijo številne domačine, zadnje čase pa tudi vedno več turistov, željnih aktivnega dopusta, adrenalinskih doživetij in dobre zabave.
 
Le kilometer in pol stran od mestnega vrveža, neposredno ob reki Krki, se nahaja Športno rekreativni center Grič. Na urejeni travnati brežini lahko poleti nabirate zagorelo polt, uživate v kopanju v reki Krki, se popeljete s kajakom ali kanujem ali pa se peš ali s kolesom odpravite na potepanje po bližnjem gričevju in okoliških hribih. Preizkusite se lahko tudi v odbojki na mivki, najamete piknik prostor s kaminom, pod njihovim vodstvom se lahko preizkusite tudi v lokostrelstvu.
 
V Brežicah bodo na svoj račun prišli tudi vsi ljubitelji adrenalinskih športov. Aktivnosti, ki jih izvaja skupina športnih navdušencev Blackrock, vas zagotovo ne bodo pustile ravnodušne. Na savskih brzicah se boste vodni navdušenci lahko preizkusili v rečni različici surfanja – inovativnem izkoriščanju danosti, ki nam jih ponuja narava. Širok spekter domiselnih aktivnosti se dopolnjuje z balvanskim in tehničnim plezanjem ter drugimi oblikami organizirane rekreacije v naravi, prav tako se lahko z njimi podate na vedno bolj priljubljen geocaching, moderno obliko iskanja zakladov z uporabo GPS sprejemnikov.
 
Brežice se lahko pohvalijo tudi s prvim parkom deskanja na vodi v Sloveniji, ki sliši na ime First Wake park in se nahaja na jezeru Boršt, ki je od Brežic oddaljeno le nekaj kilometrov. Nekoč je jezero predstavljalo atraktivno lokalno kopališče, danes pa ga je skupina mladih aktivistov spremenila v pravi »beach resort« s 400 metrov dolgo wakeboarding progo. V okviru svoje dejavnosti obiskovalcem nudijo tudi izposojo opreme za smučanje in deskanje, če ste začetnik, vas aktivnosti tudi naučijo. V sklopu parka deluje tudi okrepčevalnica in terasa na vodi, kjer si lahko oddahnete in v vročih dneh na čudoviti lokaciji uživate ob hladni pijači.

Namestitev

V osrčju mestnega parka, zgolj kakšen kilometer stran od navedenih atraktivnih  »vodnih« vsebin, leži sodoben MC Hostel Brežice, ki si je v letošnjem letu pridobil status kolesarskega in pohodniškega hostla. Gostom ponuja izjemno ugodne nočitve. Že za 15,00 € na noč lahko prespite v moderno opremljenih in klimatiziranih sobah in apartmajih, primernih tudi za zahtevnejše uporabnike vseh generacij. Poleg nočitev ponuja pestro programsko shemo za odrasle in otroke, nudi pa tudi doživetje kulinaričnih okusov lokalne domače hrane in čudovite narave. V ugodno ceno nočitve je vštet brezplačen dostop do interneta, parkirni prostor, uporaba polno opremljene kuhinje, terase, souporaba športne dvorane, zunanjega igrišča in igral za otroke. Za doplačilo vam nudijo zajtrk, polni penzion, najem sefa in brisač, samostojno pranje in sušenje perila, izposojo koles, pohodniških palic in drugih športnih rekvizitov.

Namig: V MC Hostlu Brežice si izposodite kolo in se podajte na omenjene atraktivne lokacije, ki so od hostla oddaljene le nekaj kolesarskih minut vožnje skozi čudovito posavsko pokrajino. Zakaj  bi bil dopust samo prijeten, če lahko prijetno združimo s koristnim in na aktiven način preživimo počitnice!

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava