Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

10 stvari, ki jih lahko počnete v Belgiji

Mednarodno znani po svojem pivu, školjkah in igralcu Jean-Claude Vandammu, je Belgija na križišču zahodne Evrope, obdajajo jo Francija, Luksemburg in Nizozemska. Polna skritih zakladov, ponuja ta dežela mnogo arhitektonskih čudes, živahnih mest, kjer boste videli najbolje, kar lahko Evropa ponudi. Popijte sveže belgijsko pivo pod poletnim soncem, kar je eden izmed pravih poletnih užitkov, vendar jih bomo tukaj našteli še deset.

Vsebina

1. Eksotična glasba v Bruslju

Domovanje mnogih evropskih institucij, Bruselj, vsako leto gosti festival “Couleur Café”. Ta dogodek, ki združi različno eksotično glasbo, se odvija vsako leto koncem junija. Tri dni bodo umetniki, kot so Sean Paul, Jessie J, the French Le Peuple de l’Herbe and Ben l’Oncle Soul, in še mnogi drugi, ki bodo prinesli hip-hop, reggae in funky ritme v prestolnico Belgije. Hostli v Bruslju vas bodo z veseljem gostili tekom tega dogodka.

2. Pohodništvo po Ardenih

Ardeni so belgijsko gozdno območje, ki se razteza v Francijo in Luksemburg, ter vabi k pohodništvu in kolesarstvu. Tukaj boste lahko videli tudi mnogo divjih živali, kot so merjasci in srne, obiskali pa boste lahko tudi mnoge jame in majhne vasice. Za prenočitev vam priporočamo hostel "Félicien Rops" v majhnem mestecu Namur.

3. Festival Gent

V Flamskem delu Belgije je prekrasno mestece Gent, ki vsako leto gosti festival, ki bo letos med 14. in 23. julijem. “Gentse Feesten” je festival, ki praznuje kulturo mesta, kakor tudi glasbo in gledališče. Tekom festivala boste v mestu lahko uživali v mnogih uličnih nastopih. Hostel De Draecke Gent vam bo podal informacije, ki jih potrebujete za spoznavanje mesta.

4. Francoska glasba za frankofile

Niz festivalov imenovan Francofolies se prireja v večini francosko govorečih držav, letos se bo v Belgiji odvijal v znamenitem mestecu Spa med 18. in 22. julijem. Znani umetniki kot so Nolwenn Leroy, Hugh Laurie, Selah Sue in še mnogi drugi bodo nastopali ter peli svoje znane uspešnice. Hostel Malmedy, ki je v neposredni bližini mesta Spa, je odlična baza za obiskovanje festivala.

5. Obiščite pivovarno

Preprosto ne morete ostati dalj časa v Belgiji, brez da bi si privoščili njihovo domače pivo, znano v vseh delih sveta. Obisk pivovarne je nekaj, česar ne kaže zamuditi in Brasserie Dubuisson vam bo z veseljem omogočil degustacijo piva Bush, 12% smaragdnega in enega najstarejših piv Valonije. Hostel v Tournaiju je kar blizu pivovarni.

6. Izgubljen v mestu Burges

Neverjetno lepo mesto Bruges je tipično evropsko mesto v flamskem delu Belgije. Odlično za dolge sprehode, saj mesto ponuja bogato zgodovinsko okolje in arhitekturna čudesa srednjega veka. Popeljite se z ladjico po mnogoterih kanalih, saj je to najboljši način spoznavanja severnih Benetk. Prenočite v enem izmed hostlov v Brugesu in si vzemite čas, da odkrijete mesto.

7. Poletni festivali v Leuvenu

Severno od Bruslja je znamenito univerzitetno mesto Leuven, s svojim znanim zgodovinskim centrom. Poleti je mesto zlasti priljubljeno, ker se v njem prirejajo mnogi festivali. Beleuvenissen je glasbeni dogodek, ki se prireja vsak petek v mesecu juliju; Leuven Kermis pa se praznuje v septembru. De Blauwput hostel je odličen postanek, če želite spoznavati mesto Leuven in uživati v njihovih festivalih.

8. Kupovanje diamantov v Antwerpnu

Drugo največje mesto Belgije je eno večjih pristanišč Evrope. Je gospodarsko in kulturno središče, ki je močno vplivalo na svoje okolje že v prejšnjih stoletjih. Mesto je posebej znano po trgovini z diamanti, saj se v mestu trguje s kar 70% vseh svetovnih dragih kamnov. Diamantno okrožje je kar zanimiv del mesta, z mnogimi draguljarnami. Z denarjem, ki ga boste privarčevali z nočitvijo v hostlu Antwerp, si boste morda lahko privoščili kak svetlikajoči se kamenček.

9. Festival hoje - Liege

S svojo bogato zgodovino je Liege odlično mesto za sprehod, zato je tukaj vsako leto organiziran festival hoje, ki poteka v drugi polovici avgusta. To je odlična priložnost, da na drugačen način spoznate mesto. Za ljubitelje koles, je zanimiva informacija, da se Tour de France 2012 začne prav v mestu Liege, ko bodo kolesarji s celega sveta pričeli s tekmovanje. Georges Simenon Youth Hostel vam bo z veseljem ponudil svoje gostoljubje.

10. Stripi v Bruslju

Če vam je dovolj piva in školjk, pa se odpravite v belgijski center stripa, muzej namenjen belgijskemu stripu – od njegovih povojev do danes. Muzej je odličen za otroke in ljubitelje stripa, ki želijo videti, kako so nastali svetovno znani junaki kot so Smrkci ali pa Tintin. In če bi želeli tukaj prespati, si oglejte seznam hostlov v Bruslju.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava