Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Popolni sončni mrk v Avstraliji

Vsebina

Pravijo, da sprehoda, po plaži severnoavstralskega Queenslanda, v mesečini, ne smete zamuditi. Toda kaj pravite na jutranji pohod po isti plaži tekom sončnega mrka? 14. novembra 2012 ob 6.30. Ob sončnem vzhodu bo mesec prestregel svetlobo in pahnil Avstralijo v polnočno temo. Kot pravijo astronomi, boste celi dve minuti tavali v temi.

Za vse, ki želite nepozabne pustolovščine, je to izjemna priložnost. Če imate dovolj kondicije, se lahko udeležite tudi maratona ob sončnem mrku, ki se prične ob popolni zmračitvi in nadaljuje 42 kilometrov. Karkoli si želite, je to dobra priložnost, da združite počitnice na plaži z izjemnim doživetjem.

 
Počitnice na plaži in ogled mrka pa ne rabijo biti dragi. YHA Australia ima razvejano mrežo hostlov in tako ponuja prenočitev v kvalitetnih in cenovno ugodnih hostlih za družine, skupine ali posamične popotnike, v neposredni bližini dogajanj. V tolažbo vam bo, da vaš ogljični odtis ne bo velik, saj je YHA okoljsko osveščena. Z več kot levjim deležem sončnih dni tekom leta YHA močno prispeva zmanjšanju emisij z uporabo sončne energije ter raznimi drugimi sistemi varovanja okolja in varčevanja energije.

Predstavili vam bomo hostle, ki so najbližje območju mrka, kjer pričakujemo preko 50,000 avstralskih in tujih obiskovalcev, ki bodo počakali na popolni mrk in ne želijo čakati do naslednjega v letu 2028. Pridite pa opremljeni! Astronomsko društvo opozarja, da boste potrebovali primerno opremo za gledanje sonca, saj navadna očala ali zatemnjeni trakovi ne nudijo primerne zaščite za oči. Za več informacij obiščite www.yha.com.au.

Cape Tribulation Beach House YHA
Sredi 110 milijonov let starega dežnega gozda Daintree stoji Cape Tribulation Beach House YHA, ki poseduje s tremi hektarji plaže, s koralnim grebenom in dežnim gozdom zaščitenim kot del svetovne dediščine in tako ponuja neverjetna dvorišča.

To letovišče, ki se vrača k naravi, ima nastanitvene možnosti, ki so vse v bližini Cape Tribulation Beach, ki so tako sodobne več-posteljne in dvojne sobe, kakor tudi koče za družine in luksuzne zasebne koče na plaži.

Tukaj lahko uživate pod listnatimi palmami ob morski laguni, se sprostite in uživate v peščenem bifeju, ali greste na razširjeno območje polnem divjih živali in neskončnih praznih obal. Med vsem ostalim boste našli tudi internetno kavarno, DIY skupno kuhinjo, mize za biljard, igre in pralnico za goste. V hostlu boste izvedeli tudi kako se lahko na konju odpravite v dežni gozd, ali pa z dihalko potopite ob koralnem grebenu. Lahko se odpravite tudi na nočne pohode in že mnogo več. Cene so od $23 na noč na osebo in dalje.

 
Cairns Central YHA
To je še en odličen hostel, kjer se lahko pripravite na ogled mrka. Nahaja se na obrobju območja popolne teme. Ko pa se astronomski dogodek zaključi, pa je hostel še vedno odlično izhodišče za raziskovanje Velikega koralnega grebena ter priobalnih koralnih otokov ter podvodnih tunelov in jam. Plaže v okolici Cairns, predvsem je znana severna plaža, so prostrane širjave zlatega peska, vključno s plažami Palm Cove Beach in Trinity Beach. Izvrstne so za potapljanje in deskanje – ob vseh drugih vodnih dejavnostih. Na podobni geografski širini kot Tahiti, se marsikateremu popotniku dozdevajo kot rajska plaža.

Za tiste, ki želite biti malo manj aktivni, je na razpolago štirikolesni ogled okolice in ladjica preko koralnega grebena, kakor tudi panoramska železnica do vasice okupirane z metulji - Kuranda, kjer boste priča naravnim znamenitostim, kot so slapovi Barron Falls in Stoney Creek Falls, kakor tudi tistim, ki jih je naredila človeška roka - most Barron River Falls.

Hostel se nahaja v centru mesta, nasproti nakupovalnega središča in le kratek sprehod stran od Esplanade, z veliko ponudbo restavracij, trgovinic in pivnic. Na sami sredini pa je morska laguna! Cairns je dobra baza za vse, ki želijo uživati v mnogih festivalih, načrtovanih za čas sončnega mrka v Atherton Tablelands, je pa tudi blizu redne nočne tržnice v centru mesta. Blizu so tudi obronki dežnega gozda Daintree, ki velja za najstarejši prvinski dežni gozd na svetu, ki je domovanje najrazličnejših avstralskih rastlin in živali. Oglejte si sladkovodne krokodile, kako se sončijo na obrežju reke, kakor tudi redke tropske ptice ter tudi Undaro in Cooktown. Tečaji potapljanja, rafting po brzicah,  bungee jumping in še veliko več doživetji čaka na vas. Hostel ima 55 sob, vključno s skupnimi ležišči, dvoposteljnimi sobami in sobami za družine. Vsi prostori so klimatizirani.

 
Port Douglas YHA
Ne le, da je to ena izmed najboljših plaž na svetu, je šestkilometrska plaža Port Douglas tudi izvrsten kraj za opazovanje sončnega mrka. Prične se na severnem, skalnatem delu ter se nadaljuje celih šest kilometrov brez kakršnekoli zgradbe, ki bi pokvarila prvinski razgled. Lahko se odpravite na otok, se potapljate ob Velikem koralnem grebenu, ali pa obiščete: nedeljske tržnice, kanjon Mossman Gorge, dežni gozd Daintree, ali Cape Tribulation. Če imate radi višine, tedaj se lahko podate na bungee jumping ali pa manj stresno vožnjo z balonom na topli zrak.

Port O’Call Eco Lodge YHA je odlična lokacija, od koder v trenutku pridete fo šestkilometrske plaže in vasice ter marine Port Douglas. Hostel ima štiri zelene zvezdice in je dobil mnogo različnih nagrad za trajnost; za vso javno razsvetljavo in ogrevanje vode uporablja zgolj sončno energijo.

Tropsko letovišče ima bazen v obliki lagune in točilni pult ter ponuja luksuzne dvoposteljne, cenovno ugodne dvoposteljne, ali štiriposteljne sobe z lastnimi kopalnicami – vse klimatizirano – z ventilatorji, hladilniki in feni. Zagotavljajo tudi širokopasovno in WiFi povezavo ter celo povratni brezplačni avtobus med naselji Cairns in Port Douglas za vse, ki ostanete vsaj dve noči.

 
Za več informacij in rezervacije obiščite www.yha.com.au .

Sorodni članki

Prijava