Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Izlet "V 3 krasne"

Zagorje, Trbovlje in Hrastnik

Marsikdo še ni bil pri nas, v treh krasnih, kjer se ob vznožju zelenih hribovjih skrivajo trije kraji, z bogato naravno in kulturno dediščino. Regija Zasavje, s turistično znamko "V 3 krasne" ponuja bogat spekter zanimivih izletniških točk za vsak okus. Vsak izmed zasavskih krajev - Zagorje, Trbovlje in Hrastnik preseneti obiskovalce s svojimi značilnostmi in posebnostmi.

Vsebina
Zagorje, ki je največji po površini obiskovalcem ponuja mestno krožno pot, kjer se popotnik spozna z zgodovino mesta, za piko na i pa se lahko popelje na eno izmed turističnih kmetij, kjer poskusi okusne domače dobrote. Tudi za pohodnike je dobro poskrbljeno, saj jim pri nas, v treh krasnih, nikoli ni dolgčas. Vredno si je ogledati tudi ruševine gradu Medija, kjer je včasih bivala Valvasorjeva družina. V Kisovcu pa obiskovalci lahko obiščejo rudarski muzej v opuščeni strojnici jaška. Tudi za adrenalina željne obiskovalce je poskrbljeno, saj lahko z vzletišča Ruardi poletijo s športnim letalom ali pa kar s padalom in is ogledajo Zasavje s ptičje perspektive.
 
Trbovlje obiskovalcem lahko ponudi utrip mestnega jedra z etnološko potjo po rudarskih kolonijah, kjer so ne tako davno nazaj bivali rudarji in si z rjavim premogom služili kruh. Trbovlje je odlično tudi za raziskovanje kulture in zgodovine, saj ima zanimivo preteklost. Poleg tega pa se lahko obiskovalci odpravijo na peš pot po rudniku v smeri Hrastnika. V središču mesta se splača ogledati kulturni center – Delavski dom, ki ga krasi čudovit mozaik, ki prikazuje življenje rudarjev. V Delavskem domu se izvajajo kino in gledališke predstave, razstave in koncerti. V Zasavskem muzeju, ki je v bližini kulturnega centra, pa si obiskovalci lahko približajo zgodovino Trbovelj in rudarjenja. V bližini pa je tudi Mladinski center in hotel Trbovlje, ki pa ne ponuja samo prenočišča, vendar se v klubu odvijajo razne prireditve, seminarji, koncerti in razstave, v tamkajšnji kavarni pa strežejo z odlično kavo. Bolj rekreativni obiskovalci pa se lahko sprehodijo do Mrzlice ali pa na Kum. V malce mirni okolici Retja in na ravnini obdani s hribovjem, pa se lahko podate na vodeno jahanje konj.
 
Po ogledu obeh krajev pa se lahko ustavite še v hrastniškem muzeju, kjer vam tamkajšnja vodička približa rimske izkopanine, ki so bile najdene ob Savi. Za večje skupine pa prirejajo tudi lutkovne predstave, za konec pa vam prikažejo stare načine šolanja v muzejski učilnici. V Hrastniku pa vam lahko ponudijo spust s kajakom po Savi.
 
Obiskovalci lahko prespijo v še ne eno leto starem Mladinskem hotelu Trbovlje, ki stoji v samem centru mesta, poleg  zasavskega muzeja in kulturnega centra Delavski dom Trbovlje. Mladinski hotel je primeren za bivanje mladih in prav tako starih, gostje pa lahko brez problema s seboj vzamejo hišne ljubljenčke. Na voljo sta dva apartmaja s skupno kuhinjo, tri dvoposteljne sobe in pa večposteljna soba. V večji skupni kuhinji pa poskrbijo tudi za vaše želodčke.
 
Da pa tukajšnjim turistom ni dolgčas, pa poskrbijo v Turistično informacijskem centru, ki je lociran v zgornjem delu stavbe Mladinskega centra in hotela Trbovlje, kjer vam po vaših željah oblikujejo izlet po zasavski regiji. Obiskovalce vedno pustijo navdušene saj si našo regijo velikokrat predstavljajo drugače. 

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava