Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Maribor, destinacija športa, rekreacije in gibanja v naravi

Maribor - Pohorje – Destinacija športa, rekreacije in gibanja v naravi!

Turistična destinacija Maribor-Pohorje ponuja enkratne možnosti za športne aktivnosti, rekreacijo in gibanje v naravi. Maribor, simpatično majhen, a hkrati drugo največje mesto v Sloveniji, omogoča hiter skok:

Vsebina
  • v morje gozdov zelenega Pohorja,
  • na slikovite razgledne vinorodne griče,
  • ob ali na reko Dravo,
  • v zelene oaze mestnih parkov in
  • v sodobne športne objekte.

Bogastvo urbane in podeželske narave ponuja številne možnosti za pohodniške, kolesarske, jahalne, adrenalinske, smučarske in druge športne podvige, ki jih dopolnjujejo še izjemna kulturna, etnološka, vinsko-kulinarična in wellness doživetja – nenazadnje je Maribor letos Evropska prestolnica kulture! Prav tako se v destinaciji Maribor-Pohorje nahajajo številne specializirane kolesarske in pohodniške nastanitve. Že zdaj privlačna destinacija za kolesarje in pohodnike se še naprej intenzivno razvija v okviru mednarodnih projektov, predvsem v sodelovanju z avstrijsko Štajersko. 

Maribor – organizator vrhunskih športnih dogodkov

Maribor in okolica ponujata izvrstne pogoje za vse oblike vrhunskega športa ter se odlikujeta kot organizatorja priznanih mednarodnih športnih dogodkov in tekmovanj – npr. svetovnega pokala v smučanju za ženske, mednarodnih nogometnih srečanj, hokejskih, plavalnih, kolesarskih in strelskih tekmovanj, tukaj pa se izvrstno počutijo tudi udeleženci športnih priprav!

Maribor - Pohorje – Kolesarska destinacija!

Turistična destinacija Maribor-Pohorje je raj za ljubitelje kolesarjenja, saj ponuja razpredeno mrežo kolesarskih poti – od enostavnih do zahtevnih, od ravninskih do gorskih, od športnih do družinskih ... za vsakogar nekaj!

Kolesariti je mogoče:

  • ob reki Dravi,
  • po vinorodnih gričih in Kozjaku,
  • po gozdnih poteh Pohorja,
  • po kolesarskih poligonih,
  • po mestu Maribor ter
  • vse do Pomurja, Koroške in naprej v Avstrijo.

KOLESARSKI NAMIGI:

1. Dravska kolesarska pot: Dravska kolesarska pot je po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti ena najlepših kolesarskih poti v Evropi. Naj vas reka Drava spremlja ob kolesarskih užitkih in naporih večino poti od njenega izvira v Italiji, preko avstrijske Koroške ter slovenskih mest Dravograd, Maribor, Ptuj in Ormož. Dolžina: 99 km. Trajanje: 2 dni / 2 etapi.

2. Pohorska kolesarska transverzala: Podajte se na kolesarsko odkrivanje neokrnjene narave in pohorskih znamenitosti od Sv. Bolfenka na mariborski do vznožja Kremžarjevega vrha na koroški strani Pohorja! Na pot se navezujejo številne lokalne kolesarske poti in gozdne ceste, ki vodijo iz vseh večjih središč okoli Pohorja. Dolžina: 75 km. Trajanje: 1-2 dni / 1-2 etapi.

Maribor - Pohorje – Destinacija za pohodnike!

Turistična destinacija Maribor-Pohorje ljubitelje pohodništva in sprostitve v naravi vabi s:

   • prostranstvi zelenega Pohorja, ki skrivajo naravne bisere, kot so pohorski pragozd, Lovrenško, Črno in Ribniško šotno barje z jezeri, mogočna slapova Veliki in Mali Šumik, bistra Lobnica …
 
   • slikovitimi vinorodnimi griči in kilometri vinskih cest, na katerih je mogoče uživali v izjemnih razgledih in domači kulinariki številnih vinotočev in turističnih kmetij.

Turistična destinacija Maribor-Pohorje navdušuje z naravno in kulturno dediščino, gostoljubnostjo domačinov in s kulinaričnimi užitki v prijaznih postojankah. Radovedne in znanja željne bodo na poti prav tako spremljale številne (gozdne) učne poti.

Užitki v rekreaciji, gibanju in sprostitvi so mogoči tudi v družbi strokovno usposobljenih vodnikov.

POHODNIŠKA NAMIGA:

1. Čez Pohorje na Koroško: Na uvodnem delu Slovenske planinske poti, ki vodi čez prostranstva Pohorja, preko Uršlje gore in naprej proti Savinjskim Alpam, vas bodo pozdravile najimenitnejše naravne in kulturne znamenitosti. Dolžina: 54 km. Trajanje: 2 dni / 2 etapi.

2. Pot čez Kozjak: Planinska pot se prične v Mariboru in vas preko planote Kozjak pripelje vse do Dravograda. Na poti družbo delajo gozdovi, potoki, gozdne živali in samotne kmetije, posamezni deli poti pa so primerni tudi za enodnevne izlete. Dolžina: 50 km. Trajanje: 3 dni / 3 etape.

 
Pridite v Maribor in si rezervirajte ležišče v enem iz med Mariborskih hostlov.
 
Zavod za turizem Maribor / Maribor Tourist Board
Partizanska 47, 2000 Maribor, Slovenija /Slovenia
Tel.: +386 (0)2 234 66 09, Fax: +386 (0)2 234 66 23
E-mail:
karmen.razlag@maribor.si
Internet: www.maribor-pohorje.si  

Sorodni članki

Prijava