Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Dobrodošli v Ocón - Španija

Vsebina

Ocon se nahaja v okrožju La Rioja, ki ga sestavlja sedem mest: Aldealobos, Los Molinos, Las Ruedas, Pipaona, Santa Lucia, La Villa in Oteruelo (nenaseljen) in se nahaja med dolino Ebro in Sierra La Hez, ki je hkrati tudi naravni rezervat La Rioja. Tako boste kar kmalu ugotovili, da se hostel nahaja v predelu neverjetne naravne lepote ter ponuja mnogo aktivnosti na odprtem, kakor tudi mnogo možnosti za pohode v naravo.

Mestece La Rioja ponuja različne naravne, kulturne, zgodovinske in arheološke zanimivosti, ki vam popestrijo vaše podeželske počitnice.

Youth Hostel Ocon, se nahaja v mestevu La Villa de Ocon ter ponuja obiskovalcem čudovit panoramski razgled preko celotne doline Ocon, ravnice Jubera ter celo Ribera de Navarra.

Hostel je bil prenovljen in se nahaja v trinadstropni zgradbi nekdanje mestne hiše mesteca La Villa de Ocon ter lahko skupno ponudi 26 postelj.

Pritličje: kuhinja (popolnoma opremljena), dnevna soba, shramba in kopalnica/stranišče.

Prvo nadstropje: dve sobi z nadstropnimi posteljami (6 ležišč), razgledna soba z dvema nadstropnima posteljama (4 ležišča) in ločena kopalnica in stranišče.

Drugo nadstropje: skupni prostor s petimi nadstropnimi posteljami (10 ležišč), dnevni prostor z razgledom na gorovje in kopalnica s tušem.

Obiskovalci imajo različne možnosti, med tem ko bivajo v Oconu:
- vodeni ogledi do znamenitosti, ki je ne smete izpustiti: edinstveni mlin na veter, ki je rekonstrukcija ostankov mlina iz preloma 14. na 15. stoletje in je edini tovrstni objekt v celotni La Rioji.
- Obisk arheoloških najdišč v Parpalinas, kjer sedaj odkrivajo, da je tukaj nekoč bila pomembna postojanka Vizigotov.
- Obiščite kulturno in sakralno dediščino različnih ljudstev, zlasti pomembne primerke v mestu: Kristusovo kapelo, Izvir Saints Cosmas ter ulico Damian (kjer naj bi obstajale zdravilne moči), cerkev Sv. Mihaela ter ostanke gradu Ocon.

 
Če želite izkusiti naravno okolje te priljubljene doline, vam svetujemo, da se napotite v Sierra La Hez, kjer se lahko preizkusite v plezanju na vrh Cabimonteros (1,389 m). Lahko pa se samostojno podate na 17 km dolgo pohodniško pot, ki vodi skozi različne kraje Ocon in ponuja spoznavanje odprtosti in pristnosti tamkajšnjih ljudi, pokrajine – ob čemer boste spoznali tudi bogato kulturno zgodovino (cerkve, kapelice, tradicionalna vaška opravila…)

Če pa želite, se lahko podate tudi na ježo po Oconu: IE-006, ki jo je odobrila španska kraljeva konjeniška federacija. Mogoče je tudi gorsko kolesarjenje po stezah razporejenih po celem okraju.

Z bivanjem v Oconu se boste lahko vrnili v preteklost in skozi spoznavanje zgodovine, kulture, običajev in tradicije prišli naravnost v sedanjost, kjer lahko obiščete mnoge naravne znamenitosti.

Več informacij na:
Ayuntamiento de Ocón
Carretera de Alcanadre s/n
26145 Los Molinos de Ocón  La Rioja
Tel/Fax.  941.43.80.48
visitasocon@hotmail.com
www.elvalledeocon.org

Sorodni članki

Prijava