Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Laponska je odnesla finsko nagrado “Hostla leta 2012”

Vsebina

Hostelling International Finland je izbrala Visatupa na jugu Sodankyla na Laponskem za hostel leta 2012. Visatupa, ki je drugače kmetija za pridobivanje mleka, že preko 30 let ponuja prenočišča turistom in popotnikom.

‘Ob dejstvu, da je večina hostlov lociranih v mestih in turističnih središčih, nas še toliko bolj veseli, da so izvrstne destinacije na podeželju – kot je Visatupa – še vedno del naše mreže,’ pravi generalni sekretar Hostelling International Finland, Ari J. Aalto. Zveza se želi tako zahvaliti Visatupi za njen trud in dolgo zgodovino promoviranja podeželskega turizma na Laponskem, aktivno udejstvovanje na lokalnem nivoju in obširno ponudbo, ki vključuje celo mrežo lokalnih proizvajalcev. Mnogi stalni obiskovalci iz osrednje Evrope, in celo Japonske, hvalijo Visatupo, ki lahko ponudi nepozabne izkušnje.

 
Visatupa je družinsko podjetje, ki ga vodi Janne Sammalkangas. Tri generacije živijo na kmetiji: Janne, s svojo ženo; njuna dva otroka; ter Jannetovi starši, ki so prvi pričeli z nudenjem prenočišč. Naslednja generacija je pred nekaj leti prevzela skrb za popotnike, ko sta Vilho in Milka Sammalkangas, starša, posel predala svojemu sinu.

Visatupa gostom omogoča popolno izkušnjo Finske, kot je še mnogi Finci niso uspeli spoznati. Ob čudoviti naravi je ena največjih posebnosti Visatupe izvrstna hrana. Janne jo opisuje kot »preprosto domačo hrano,« vendar je severni jelen, ali pa srnina pečenka, da o lokalnih ribah sploh ne govorim, ob dodatku domačega sira prav posebno kosilo, ki tudi pri Fincih ni vsakdanje. Še ena sladka izkušnja pa je tudi nabiranje gozdnega sadja (iz roke v usta).

Že leta gostje Visatupa hvalijo mirno in prijetno vzdušje ter bližino narave, kakor tudi slastno hrano. Vendar mnogi med njimi znajo povedati, da je najprijetnejše vseeno bilo gostoljubje, ki so ga bili deležni s strani družine Sammalkangas.

Sorodni članki

Prijava