Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Maribor, evropska prestolnica kulture 2012

Vsebina

Maribor: ena izmed deset stvari, ki jih lahko počnete v letu 2012 (povzeto po Lonely Planet)

Raziščite stari mestni center Maribora, ki je uvrščen med Lonely Planetovih nasvetih : Deset stvari, ki jih lahko počnete v letu 2012. Maribor je ob portugalskem Guimarãesu evropska prestolnica kulture 2012 in velja za “neodkrit slovenski biser,” kot pravi Lonely Planet. V turističnem smislu pričakujejo tudi, da bodo kulturni dogodki drugo največjega slovenskega mesta pritegnili turiste, ki običajno obiščejo trikotnik Ljubljana – Bled in Triglavski park.

 
Kot trdi Lonely Planet, lahko pričakujete umetniške, glasbene in druge festivale, ki bodo pospremili že tako bogato in uveljavljeno gledališko, glasbeno in folklorno ustvarjanje. Prava zvezda dogajanja pa bo čudovito staro jedro Maribora ter vpadljiv grad, ki ga najbolje opazujete iz katere od uličnih kavarn in njihovem sproščenem vzdušju.

Da pa bi začutili konkurenco, med katero je Maribor uvrščen na seznam desetih za leto 2012, je Lonely Planet naredil izbor obletnic, srečanj in ključnih destilacij, ki si jih lahko vpišete v vaš koledarček za 2012: (1) Počastitev Scottove polarne odprave, (2) Po Napoleonovih sledeh po Rusiji, (3) Obisk Namibijske zaščitene obale, (4) Poljsko/Ukrajinska nogometna vročica, (5) Ujemite avstralski mrk, (6) Obiščite devico Orleansko za njen šeststoti rojstni dan, (7) Odkrijte novi bližnji vzhod, (8) Raziščite staro mestno jedro Maribora, (9) Igrajte stare igrice v Smithsonianu in (10) Obiščite EXPO v Koreji.

Hkrati pa bi radi predstavili še podobno novico, ki uvršča Slovenijo med najprivlačnejše destinacije za leto 2012. Italijanski Yahoo je Slovenijo uvrstil med najpriljubljenejše destinacije leta 2012, glede na napovedi italijanskih turističnih operaterjev, saj ima zelo dobro razmerje med kakovostjo in ceno. Yahoo Italy je svojo odločitev utemeljil z: “Italijanski in drugi turisti obiskujejo Slovenijo zaradi prijaznih cen in raznolike pokrajine, vključno tudi z zdravilišči, ki predstavljajo odličen oddih za vse, ki se želijo sprostiti.”

Pridite torej v Maribor in si rezervirajte hostel že sedaj!

VIR: www.slovenia.info

Sorodni članki

Prijava