Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Obiščite in uživajte v Meksiku tudi pozimi

Vsebina

Na voljo je veliko destinacije. Torej pridete v Meksiko in uživate v raznolikosti kultur, zimskih počitnicah in tradiciji domovine Meksiko.

Meksiko ali Kankun bosta verjetno prvi lokaciji, ki jih boste spoznali, saj sta tam dve največji letališči. Po prihodu si lahko prvi dan spočijete in naslednji dan spoznavate Meksiko. Ob priporočanih obiskih muzejev, se popeljite s turističnim avtobusom ter probajte kaj mehiške hrane, zapojte z mariačiji v Garibaldiju, si privoščite kak koncert, se odpravite na požirek piva ali pulque… oziroma če prispete v Kankun si odpočijte na plaži ter uživajte v nočnih klubih.

Od tod dalje pa, ko se spočijete v Meksiku ali Kankunu, morate slediti začrtani poti pustolovščin. Nekaj tovrstnih poti vam priporočamo, da se boste lažje znašli.

Osrednja pot: strateške postojanke za začetne pustolovce.

Če ste v Meksiku, je vasa naslednja postojanka Cuernavaca s svojo okolico. Prekrasno mesto, le dve uri stran od prestolnice, je polno zelenja, botaničnih vrtov, tukaj stoji tudi Kortezova palace, v bližini pa so centri eko-turizma Tequesquitengo, Cuautla in Tepoztlan. Če načrtujete dolge počitnice, se lahko tekom popotovanj učite tudi špansko. Vsekakor morate poskusiti tacos “acorazados” ter si privoščiti čudovit sladoled Tepoztlan, takoj ko pridete na vrh mesta.

    
 
Nenazadnje pa lahko obiščete tudi dva puebla (indijanska mesta) Tonantzintla, ki ima nadvse nenavadno cerkev in Cholula, kjer stoji največja piramida Mehike. O obeh mestih boste lahko slišali tudi mnogo neverjetnih zgodb. Vsekakor morate poskusiti “chiles en nogada”, “tacos arabes” ter sladice Poblano. Tukajšnja hrana je med najbolj tipičnimi v Mehiki. Pueblo pa je tudi v bližini Oaxace.

Severna pot: drznite si utreti nove steze

San Luis Potosi je kraj poln presenečenj, ki vas, kakor vsako mesto vabi, da obiščete njegove parke, muzeje, vrtove ter uživate v kulturnih prireditvah. Obiščete lahko tudi obližnje hacienda, odkrivate mesta duhov ali se posvetite ekstremnim športom, kot so kolesarjenje, vožnja s kajakom in prosto plezanje.

Vsekakor si morate privoščiti skavno mestno čokolado, pojdite pa tudi v La Huasteca in se spustite v “Sótano de las Golondrinas”, ali pa preprosto obiščite kavarno Xilitla, ki je utrdba umetnosti Gaudí.

Nadaljujete lahko proti Zacatecasu, kjer si naberete novih moči in energije v čudovitem mestu roza kamenja (razglašen za del svetovne dediščine), obiščite gledališče Calderon,  La Plaza de Toros de San Pedro, ali pa si oglejte mesto iz gondola, ki vas zapelje od “Cerro de la  Bufa” do “Cerro del Grillo”. Lahko pa se s kom dogovorite za sestanek v "La Mini", gostilnici, ki se nahaja v rudniku. Vsekakor morate obiskati tudi Fresno, kjer se lahko založite s srebrnino, El Sombrerete z razkošno arhitekturo in si oglejte, kakor tudi na mnogih drugih mestih po Mehiki, arheološka najdišča (tukaj se nahaja La Quemada).

Zadnja postaja je mesto Aguascalientes, ki vas bo očaralo s čudovitim vzdušjem, po tem ko ste obiskali San Luis Potosi in Zacatecas, ste si zaslužili miren počitek v narodnem muzeju smrti. Sprehodite se po Barrio de San Marcos . Če pa imate še dovolj energije, pa se povzpnite na arheološko najdišče El Ocote, ki ponuja tudi nekatere druge aktivnosti, kot jeobisk kanjona Boca del Tunel ali drugih naravnih znamenitosti in seveda hacijend v okolici.

 
 Obalna pot: Kombinacija umetnosti, sonca in morja

Morelia je eno od najbolj obiskanih naravnih okolji in vas vabi, da uživate tako v mestu, kakor tudi v naravi, ko se podate naprej proti “Los Azufres”, do jezer Patzcuaro in Cuitzeo. Naslednja lokacija pa je Guadalajara, mesto, ki vabi k ogledu svoje culture in okolice, ki zna vedno presenetiti z znanimi imeni, kot je mestece Tequila. Za počitek pojdite v Puerto Vallarta, kjer lahko par dni uživate na soncu in čudovitih plažah, ter deskate v Sayulita, nadaljujete pa potem proti Mazatlanu. Tam lahko počnete najrazličnejše stvari – od plaže in deskanja, do vzpona na Faro in nočitev v zasebnih sobah ekskluzivnega EcoHostla.

     
 
Južna pot: Raznolikost kultur, arheološka najdišča in rajska pokrajina

Če pričnete v Oaxaci, polni magičnosti in culture, lahko nadaljujete proti San Cristobal de las Casas, kjer je ogromna raznolikost kultur, ki jo opazite na vsakem koraku in vas vabi, da tukaj ostanete. Naprej od Chiapasa pridete v Kankun, kjer lahko uživate v nočnem življenju, ali pa nadaljujete na obiske prekrasnih otokov, Cozumel ponuja odlične potapljaške pustolovščine, Holbox pa je pravi rajski otok. Za zaključek “ con broche de oro” , pa lahko obiščete še Merido, ter spoznate Chichen Itzo.

TUKAJ najdete cenovno ugodne pakete Hostelling Internationla Mexico!

Obiščite HI Mehika ali hihostels.com, da rezervirate Mexico City hostel in katerikoli hostel v Mehiki.

Sorodni članki

Prijava