Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Nov hostel v Ravnah na Koroškem

Prvi nizkoenergijski leseni mladinski hotel je zrasel na Ravnah na Koroškem

Ravne na Koroškem (do druge svetovne vojne »Guštanj«), ena izmed 12 koroških občin, ležijo ob spodnjem delu reke Meže, pod mogočno Uršljo goro in predstavljajo upravno, gospodarsko in kulturno središče Mežiške doline. Ravne predstavljajo srce Koroške in se nahajajo sredi geografsko razgibane pokrajine in gozdnate narave, ki očara prav vsakogar. Začetki ravenskega turizma segajo v 19. stoletje. Naravne danosti ter dobro urejena infrastruktura mesta in okolice omogočajo vrsto nepozabnih doživetij.
Vsebina
Ravne se lahko pohvalijo s številnimi ohranjenimi biseri narave, ki navdušujejo tako strokovnjake kot priložnostne obiskovalce. Kot take ponujajo nešteto možnosti za kolesarjenje, pohodništvo, planinarjenje in splavarjenje. Bogata in raznolika je tudi ohranjena kulturna dediščina. Številni spomeniki so dokumenti časa in govorijo zgodbe o življenju ob reki Meži ter na pobočjih Uršlje gore in okoliških hribov. Skozi čas so mesto zaznamovale koroške legende, pisatelj Prežihov Voranc, na vsakem koraku je mogoče zaznati sledi monumentalnih kiparskih skulptur iz jekla (Forma viva). Ravne so znane tudi po večstoletni železarski in jeklarski tradiciji, ki ju je spremljal razvoj odlične športne infrastrukture (Športni park Ravne), nikakor pa ne moremo niti mimo že od nekdaj cenjene naravne mineralne vode, izjemno bogate z železom, ki izvira iz Rimskega vrelca.

Mladinski hotel Punkl

V neposredni bližini centra Raven na Koroškem, v zavetju gozdov in tisočerih doživetij, se nahaja prvi nizkoenergijski ekološki leseni mladinski hotel v Sloveniji, Mladinski hotel Punkl. Hostel Punkl upošteva in izkorišča vse danosti pokrajine, hkrati pa tudi sam omogoča boljši in večji izkoristek ravenskih in koroških potencialov.

Mladinski hotel Punkl slovi po arhitekturni samosvojosti, ki se kaže tako navzven kot navznoter. Hostel Punkl temelji na svoji funkcionalnosti, preprostosti in avtohtonosti, v največji možni meri je grajen iz lesa in naravnih materialov in na površini 570 m2 nudi prenočišče 48 gostom.
 
Gostom je na voljo 8 fleksibilno zasnovanih sob, ki omogočajo nočitev v 2-, 4- ali 8-posteljnih sobah z lastnimi sanitarijami. Ena soba ponuja možnost nastanitve tudi invalidom. V pritličju so ob informacijskem pultu s pisarno za osebje tudi e-točka, namenjena obiskovalcem, shramba za kolesa, smuči in drugo (športno) opremo ter zajtrkovalnica s kuhinjo, ki se odpira proti jugu z manjšo zunanjo teraso. Neposredno ob stopnišču v nadstropje se nahajajo še skupne sanitarije, manjša pralnica in energetski prostor. Uporaba brezžičnega interneta je možna v vseh prostorih hotela, dostop do interneta je omogočen tudi v e-točki. Skupni prostori so namenjeni druženju gostov, omogočajo pa tudi organizacijo najrazličnejših aktivnosti (predavanja, izobraževanja, srečanja itn.).

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava