Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Idrija je dobila naziv evropske destinacije odličnosti

Vsebina

Slovenska destinacija Idrija je uradno dobila naziv evropske destinacije odličnosti (EDEN), ki ji je bila podeljena v Bruslju, v okviru Svetovnega dneva turizma; naslednjega dne, na srečanju predstavnikov mreže EDEN, se je Idrija priključila mreži s podpisom bruseljske deklaracije, in sicer kot četrta slovenska destinacija odličnosti. V ta namen je izšla promocijska brošura, ki predstavlja zgodbo o uspehu – turistični produkt imenovan `Razgledi po stoletjih preteklosti`.

Mesto Idrija je bilo nekoč znano po drugem največjem rudniku živega srebra na svetu in nam ponuja neverjetno tehnološko dediščino: vodne `rake`, veliko vodno kolo `kamšt`, največji ohranjen parni stroj v Evropi (Kley`s pump) in obiskovalcem odprt `Antonijev rov` – najstarejši del rudnika. V njem se nahajajo vtisi poltisočletne zgodovine rudarstva in celo še vedno mladosten jamski škrat! Poseben vpogled v rudarstvo predstavlja tudi bližnja rudarska hiša iz 18. stoletja ter cerkev svete Trojice – najstarejša cerkev v Idriji, ki se nahaja na mestu, kjer so najprej našli živosrebrno rudo.

Nad mestom lahko občudujete grad Gewerkenegg, z mestnim muzejem Idrije, ki hrani ob geoloških zakladih rudarstva še znane vzorce idrijske čipke. Poseben način klekljanja je v Idriji še vedno ohranjen in se poučuje v šoli, na Idrijskem festivalu čipke pa lahko tudi v živo vidite kako se na tradicionalen način plete čipka.

Promocijsko brošuro najdete tukaj.

Kje najceneje spati v Idriji?

Če iščete prenočišče v Idriji in imate plitev žep, poiščite Hostel Idrija. Hostel Idrija leži le 5 minut iz centra, v mirnem okolju, z odprtim pogledom na idrijsko kotlino. Ponuja 2-, 3-, 4- ali 8-posteljne sobe. Za 8-posteljno sobo boste odšteli 9 €, za 3- in 4-posteljno 11 € in za 2-posteljno 13 € na osebo. Hostel ponuja internet, parkirišče in vse potrebne informacije, da si boste lahko pripravili načrt za nepozaben izlet po Idriji in njeni okolici. Dogovorite se lahko tudi za zajtrk in kosilo.

Vir: www.slovenia.info

Sorodni članki

Prijava