Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Nov Hostel na Ptuju

Vsebina

Tik pred vstopom v najstarejše mesto v Sloveniji, le 100 metrov pred prehodom za Ptujski most vas pričakuje Hostel Sonce Ptuj. Če ste na Ptuju ali ste se vanj namenili, je bivanje v Hostlu Sonce na desnem bregu reke Drave odlična izbira. Tudi če vas je na Ptuj pripeljala želja po ogledu znamenitega Ptujskega gradu, starega centra mesta,  katerega izmed mitrejev na Hajdini ali si želite ogledati najlepšo gotsko cerkev v Sloveniji na Ptujski gori ali enega najlepših baročnih dvorcev v Dornavi je Hostel Sonce Ptuj prava izbira. V neposredni bližini Hostla Sonce je mnogo priložnosti zabave. Le en kilometer oddaljeni so termalni bazeni, golf in največje umetno jezero v Sloveniji, ki ponuja možnosti rekreacije in vodnih športov.

Na Ptuju se vsako leto  ob koncu zimskega časa odvija kurentovanje, kjer tekmujejo pustne maske iz različnih krajev, med njimi domača pustna maska Kurent, ki je svetovno znana posebnost. Kurent se je kot demon začel bojevati z zimo in klical v deželo pomlad. Z divjim plesom in oglašanjem zvoncev ponazarja pradavni poskus navadnega človeka, da bi s čarovnijo vplival na naravne zakonitosti.
 
 

Hostel Sonce Ptuj je edinstven, opremljen v elegantnem hotelskem stilu. Pred kratkim je bil skrbno prenovljen v želji, da gostom ponudi gostoljubnost z ugodjem sodobnosti (internet, brezžični internet, Tv, klima, postlana postelja, brisače) v vsaki sobi. Pred Hostlom se nahaja 7 parkirnih mest. Bivate lahko v enoposteljnih, dvoposteljnih ali več-posteljnih sobah, ki so vse opremljene z lastnimi kopalnicami in klimatskimi napravami.  Med sobami, na hodnikih in balkonu boste našli mnoge kotičke, kjer boste lahko kramljali, počivali in se sproščali. Majhne jutranje radosti, kot so kava in cigareta, pa si lahko privoščite na terasi ob vhodu. Na voljo Vam je tudi velika recepcija, kjer si lahko na avtomatu privoščite kavo, druge tople in hladne napitke ali gledate televizijo na velikem zaslonu.

 
 
Hostel Sonce Ptuj vam ponuja edinstveno priložnost, da odpočijete oči med pogledom na Ptujski grad, pa naj se blešči v soncu ali počiva pod sojem lune in zvezd.

Sorodni članki

Prijava