Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Avstralija je zakon!

Vsebina

V deželo pod Južnim Križem!

Če ste zaključili s študijem, je popotovanje preko Avstralije ravno prava stvar, da srečate življenjskega partnerja, se naučite veščin za nadaljnje življenje ali kariero, postanete samostojni ter najpomembneje – da doživite pustolovščino, kot je še niste imeli! YHA Avstralija je popoln partner s preko 110 hostli širom države, večina med njimi ima tudi bazene ali toplice, vsi pa ponujajo kakovostno nastanitev in živahno družabno življenje. Tukaj je le nekaj predlogov, da si lažje sestavite načrt.
 

Pričnite v hostlu s petimi zvezdicami Sydney Central YHA, ki je bil nagrajen kot najboljše prenočišče za popotnike v Avstraliji že tretje leto zapored! Ponaša se z lastnim kinom, panoramskim razgledom mesta s strehe, ogrevanim bazenom in savno. Nahaja se blizu znamenitosti mesta, vključno s pristaniščem Darlin in kitajsko četrtjo. Osrednja lokacija pomeni, da lahko brez težav od tukaj najdete delo, spoznate druge popotnike, uživate v nočnem življenju, ali pa raziskujete mesto. Vse to je mogoče, pa še po ugodnih cenah za povrh. Cene se pričnejo gibati od £20 po osebi (v skupinski sobi), če pa ste član YHA, pa boste dobili še najmanj 10% popusta na nočitev, vodene oglede in vstopnice.

Ko boste pripravljeni za oddih od burnega mesta, vam priporočamo da obiščete nagrajen hostel Magnetic Island YHA, ki se nahaja v naravnem rezervatu, skupaj z zavetiščem za koale. Spoznate lahko 23 odmaknjenih plaž, se potapljate na grebenu, ali pa si privoščite izlet s kajakom ter si ogledate morsko življenje od delfinov in želv, do koralnih rib in morskih orlov. Če želite združiti spoznavanje narave in zabave, vam je na voljo tudi bazen, pivnica in restavracija, ki ponujajo vse znane aktivnosti za pohodnike, seveda pa lahko tukaj spoznate tudi mnoge druge popotnike. Nočitve so mogoče v zasebnih bungalovih, kjer je pričetna cena (za skupen bungalov) £16 na noč/na osebo.

Za živahno mestno življenje, a vendar ne povsem odrezano od narave ter seveda veliko zabave, vam priporočamo moderen Brisbane City YHA, ki je kot naročen za popotnike, ki želijo uživati v bazenu na strehi, sobi za igre in hkrati nočiti v centru dogajanj. Začetne cene se gibljejo okoli £17, hostel pa je odličen primer, kako lahko popotniki po ugodnih cenah uživajo v spoznavanju Avstralije – ter se držijo začrtanega finančnega okvirja. Druge dejavnosti, med tem ko ste v Brisebaneu, lahko vključujejo obisk najpriljubljenejšega zabaviščnega parka Avstralije Dream World, ki nima le adrenalinskih voženj, temveč tudi celotni vodni park, levji brlog in sprehode s tigri!

Za vse, ki si želite popotnih pustolovščin, pa bi želeli tudi nekaj posebnega med potovanji, priporočamo Crocodylus Village YHA v Cape Tribulationu. Pod rastjem deževnega gozda, lahko popotniki izkusijo mir in mogočnost nacionalnega parka, ki je del svetovne dediščine. Cene nočitev pričnejo že pri £14 po osebi. Krokodilja vas pa vam nudi neverjetno možnost potovanja in raziskovanja džungle. Ljubitelji živali se lahko pridružijo nočnim pohodom, na katerih lahko vidite posume, kače, zmaje iz dežnega gozda, drevesne žabe in kuščarje – kar je zagotovo veliko bolj razburljivo, kot le gledati jih na fotografijah. Lahko si organizirate tudi lasni resničnostni šov preživetja, ali pa tekmujete na organizirani ‘Bush Tucker Tour’ katero ponujajo turistične agencije. Za vse, ki imate radi divje izkušnje, pa bi vendar radi tudi po nekaj udobja, vam hostel ponuja bazen, roštilj in restavracijo, ob vsem tem pa še izbirno nočitev v enoposteljni, dvoposteljni ali več-posteljni sobi.

Seveda pa se lahko posvetite bolj boemskemu življenju ter se nastanite v prenovljeni obmorski hiški Port Elliot YHA, ki v Južni Avstraliji ponuja izjemno lokacijo po zelo ugodni ceni. Že od £16 na noč je mogoče, da stanujete takoj ob neverjetnih plažah in izjemnemu nočnemu življenju pristanišč. Sam hostel ponuja razgled preko 270 stopinj s polotoka, ter je izvrstno postavljen ob priljubljenih restavracijah, možnostjo ogleda kitov in celo šolo deskanja na divjih valovih ob obali. Ko si vzamete prosto, da potujete, je ponavadi najbolje, da ste vključeni v čim več zabavnih dejavnosti – vendar je pomembno tudi, da se lahko sprostite in se nadihate svežega morskega zraka – Port Elliot YHA vam omogoča prav to!

Ob nagrajeni spletni strani www.yha.com.au, je YHA Australia sedaj na voljo tudi na mobilni spletni strani (m.yha.com.au) kar vam dodatno olajša rezervacijo sobe, ali le postelje v katerem izmed YHA hostlov, kar po poti.

Sorodni članki

Prijava