Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Talin – Evropska prestolnica kulture

Vsebina

Tekom leta 2011 estonska prestolnica Talin gosti dnevne glasbene, slikarske, literarne in na sploh kulturne prireditve, festivale in nastope, saj je mesto letošnja Evropska prestolnica kulture.

Tekom leta se bo odvilo 251 različnih dogodkov s po enim velikim festivalom vsak mesec, kot so Jazzkaar jazz v aprilu, staromestni talininski dnevi v juniju, Mladinsko praznovanje pesmi in plesa ter Talinski pomorski dnevi v juliju, operni festival Brigitta v avgustu in festival črne noči filma v novembru.

Tale, največji kulturni dogodek v zgodovini Estonije, bo pritegnil največja imena sveta umetnosti, literature, glasbe, filma in kulture.

 
Talin je za svojo temo leta kulturne prestolnice izbral Zgodbe z obale, da bi povedal o mestni in sploh navezanosti vse Estonije, tako kulturne kot duhovne, s čezmorskimi povezavami. Mesto se namreč še vedno trudi bolj in bolj se odpreti morju in praznuje 20 let, odkar je lahko znova vzpostavilo kulturne povezave s svetom, po dosegu samostojnosti od SZ.
 
 
Kot del razvoja obale, se bo julija 2011 odprl tudi nov pomorski muzej, v obnovljenem ogromnem hangerju za vodne avijone, ob obali malo zahodno od centra mesta. Pot do muzeja bo posebej označena za pešce in bo omogočala, da se peš napotijo iz centra na kilometrski sprehod do muzeja.

Drugače pa bo mesto deležno tudi prireditev izven okvirja EPK, kot je 23. festival filmskih nagrad, ki so ga obiskali evropski filmarji in člani EFA, vključno z nominiranci in zmagovalci v decembru 2011, na Silvestrovo v decembru pa so imeli tudi otvoritveno ceremonijo, kjer so proslave uvedle mesto v status evropske prestolnice kulture 2011.

Celovit program dogodkov je bil načrtovan in informacije o vsakodnevnih dogodkih so na voljo na www.tallinn2011.ee skupaj z načrtom KAJ, KJE in KDAJ si lahko kaj ogledate in sestavite svoj urnik za čas obiska mesta.

Obiščite HI Estonija ali hihostels.com da rezervirate hostel v Tallinnu in katerikoli hostel v Estoniji.

Sorodni članki

Prijava