Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Švicarski hostli nagrajeni

Vsebina
Švicarski hostli osvojili nagrado za trajnost
 
17. januarja je Zürcher Kantonalbank (ZKB) razglasila dobitnike ZKB nagrade za trajnost. Švicarski hostli so ponosni, da so dobili to nagrado in izplačilo v vrednosti CHF 70,000. Prvič doslej se je zgodilo, da je nagrado prejela turistična organizacija.

G. Urs Oberholzer, predsedujoči v Zürcher Kantonalbank, je v svojem slavnostnem govoru poudaril, da so bili Švicarski hostli prepoznani principe trajnostnega razvoja kot podjetniški izziv in priložnost. Vpeljevanje trajnostnih sprememb je bilo postopno in metodično ter se je izvajalo v zadnjih nekaj letih. Komisija je pri ocenjevanju upoštevala ekonomski, ekološki in družbeni vidik trajnostnih dosežkov z enako mero.

 
Trajnost – pomemben del filozofije Švicarskih hostlov
Švicarski hostli razumejo nagrado kot potrditev dolgoletne zavezanosti razvoja trajnostnega turizma. Vodja, Fredi Gmür, je zelo zadovoljen s prejetjem nagrade: “Pri Švicarskih hostlih se že 15 let trudimo, da bi vpeljali kar čim več strategij trajnostnega razvoja, ki so ključen cilj naše strateške naravnanosti.” René Dobler, vodja Švicarske fundacije za socialni turizem, je poudaril: »Nagrada je tudi simbol, da se ob ekoloških vidikih gleda tudi na zagotavljanje kakovosti in ekonomske trajnosti v našem že izvedenem načrtu obnove, kakor tudi v še načrtovanih obnovitvenih delih.”

Trajnostni razvoj je pomemben del filozofije Švicarskih hostlov. Tako se promovira kakovostno naravnan, družbeno odgovoren in do okolja prijazen turizem, tako za mlade, kot za družine. ŽE 1994 se je zapisalo med naloge, da se naj ustvari ravnovesje med ekonomično, socialno in ekološko dejavnostjo. V nedavni preteklosti so pričeli Švicarski hostli s procesom pridobivanja EU Eco oznak in Ibex oznak. Že kar 34 hostlov iz mreže je prejelo oba certifikata in do konca leta 2011 pričakujejo, da ju bodo dobile še preostali hostli.

Po prejetju Swiss Milestone Tourism Award za strategijo trajnostnega razvoja, nagrado Hans. E. Moppert za odlične dosežke na področju ekologije in trajnostnega razvoja, nagrado myclimate za najbolje integrirane rešitve in nagrado Marketing & Architecture zelenih tehnologij, je ZKB Sustainability Award že peta nagrada Švicarskih hostlov, ki so jo prejeli za trud na področju trajnosti.

Hostli v Švici: HI Švica
Obiščite HI Švica ali hihostels.com da rezervirate hostel v Bernu  in katerikoli hostel v Švici.

Sorodni članki

Prijava