Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Sanjski hostel na Finskem

Vsebina

Sanjski hostel je bil izbran za hostel leta 2011 na Finskem

Sanjski hostel, ki so ga lanskega aprila odprli v Tamperi, je že požel prvo nagrado. Tako uporabniki, kot odbor HI Finland so bili istega mnenja, da je prav to hostel leta 2011.

Sanjski hostel je zamisel njegovega lastnika Ville Virkki, ki želi ustvariti nov osebni pogled na kulturo hostlinga na finskem. Virkki je rekel, da je njegovo osebje, njegova največja dodana vrednost. S tem se očitno strinjajo tudi uporabniki, saj so odzivi obiskovalcev vedno zelo hvalili kvalitetno in prijazno ponudbo ter njihovo zavezanost delu.

Pohvaliti je treba tudi zunanjost hostla, ki je tako elegantna, kot tudi zelo prijetna. Prostor je bil zasnovan izključno za to, da bo uporabljen kot hostel. Veliko prostorov je, kjer se lahko popotniki zadržujejo in tudi družijo z ostalimi popotniki, kar spodbuja občutek skupnosti. Oprema je v trendu in ima mednarodni značaj, čeprav je zadržala lokalne značilnosti: vsaka soba je opremljena v lastnem stilu, ki je povzet po lokalnih posebnostih, kot so opazovalni stolp Näsineula ali pa krvavice iz Tampere.

G. Ari J. Aalto, generalni sekretar HI Finska je pohvalil Virkkija in njegov pogum: ”Sanjski hostel se je odprl v težavnih časih; vendar je med popotniki že uspel doseči mesto, ki mu pripada, saj so ga prepoznali kot prostor udobja in dobrih uslug. ”

HI Finska izbira hostle leta že od 2004 dalje. Cilj te izbire je dodeliti hostlu priznanje že vnaprej, glede na način, kako je zasnovano njegovo delovanju. Zmagovalca določi odbor Hostelling International Finland; ki je letos še posebej pozornosti posvetil odzivom uporabnikov. Naziv Hostla leta je sedaj že drugo leto zapored končal v mestu Tampere, saj ga je lani dobil drug hostel v tem mestu, Hostel Sofia.

Sorodni članki

Prijava