Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Povsod je lepo, a doma je najlepše!

Vsebina

V letu 2009 bo Škotska prvič gostila Homecoming year, ki je bil ustvarjen in posvečen 205. obletnici nacionalnega pesnika Roberta Burnsa, vendar je festival ta okvir že zdavnaj prerastel. Tako se dandanes osredotoča na vse ostale značilnosti Škotske po katerih je le-ta prepoznavna v svetu in to so: golf, viski, razne inovacije in bogata zgodovina in kulturna dediščina.

 
 
Eden od glavnih ciljev festivala v letu 2009 je tudi, da se vzpodbudi diasporo k temu, da v času festivala obišče Škotsko, seveda ljubitelji Škotske iz tega vabila niso izključeni.

Tudi, če nimate škotskih korenin in vam je Škotska preprosto všeč, bo leto 2009 za vas izjemno, sploh če v tem času nameravate obiskati Škotsko. Program festivala se bo odvijal skozi celo leto, predstavljene pa bodo tako novosti kot že dobro ustaljene atrakcije Škotske. Tako boste lahko priča največjemu zborovanju klanov v Edinburgu do obujanja Keltske kulture v Glasgowu in festivalu Viskija – torej za vsakega se bo našlo nekaj.

Organizacije iz cele Škotske se trenutno ukvarjajo z organizacijo in pripravo aktivnosti za Homecoming festival in vas ob tej priložnosti tudi vabijo, da se jih udeležite. Aktivnosti se bodo odvijale od Orkney-a to Aberdeen-a in od Oban-a to mej Škotske tako, da res nimate izgovora, da se jih ne udeležite.
Priključite se aktivnostim ob Burnsovem rojstnem dnevu ali pa se udeležite degustacij viskija, če pa ste športnik po duši navijajte za svojega favorita na Golf turnirju v Turnberry-ju ali pa stojte z ramo ob rami s pravimi vodji klanov na njihovem srečanju v Edinburg-u – karkoli vas že zanima, ta festival vas ne bo pustil ravnodušnih, ravno tako pa boste začutili pravo Škotsko.

Leto 2009 tako predstavlja idealno priložnost, da (ponovno) obiščete Škotsko. Festival bo potekal po celi državi celo leto in bo vključeval tako kulturo in glasbo kot šport in zgodovino.
 Pridružite se nam ob praznovanju in doživite Škotsko!

Škotsko združenje hostlov (SYHA) ima člane preko cele Škotske, tako vam je omogočeno, da ob obisku Škotske vidite ne samo Edinburg, ampak tudi ostala mesta in tudi bolj oddaljene dele Škotske kot so Higlands in otoki okoli Škotske; urbana središča in podeželje in tako doživite raznolikost Škotske. Osebje hostla pa so tudi idealni vir informacij o področju kjer se nahajate in vam tako lahko pomagajo pri načrtovanju aktivnosti ob obisku Škotske.

Na Burnsov spomin, njegovo nepozabno zapuščino in na velik narod ter na uspeh festivala in kot rečejo Škoti : for auld lang syne!

Dodatne informacije:
www.homecomingscotland.com
www.syha.org.uk

Sorodni članki

Prijava