Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Nov hostel odpira svoja vrata v Görlitzu

Vsebina

GrlitzuKo obiščete Görlitz na Saškem, boste v trenutku postali časovni popotnik. Tukaj lahko odkrijete zaklade Češke, Saške in Šlezijske zgodovine izpred pol tisočletja. Je najbolj vzhodno mesto Nemčije, ob reki Neži. Mesto se nahaja blizu tromeje Poljske, Češke in Nemčije.

Görlitz je prvič omenjen že 1071. Mesto je raslo ob najstarejši in najpomembnejši trgovski poti v Evropi “Via Regia,” ki povezuje Santiago de Compostela v Španiji s Kijevom v Ukrajini.
Görlitz se je razvijal prav zaradi te posebne povezave med vzhodom in zahodom. Via Regia ni bila le trgovska povezava, temveč se je po njej širil tudi umetniški in kulturni vpliv. Že mnogo stoletji preden se je prvič pojavila ideja o združeni Evropi, je ta pot vršila funkcijo združevanja kontinenta.

GrlitzuMesta Bautzen, Görlitz, Kamenz, Lauban, Löbau in Zittau so leta 1346 ustanovili zavezništvo, katere funkcija je bila zagotavljanje varnosti na trgovski poti.  V tistem času je bil namreč mir v regiji večkrat ogrožen, saj je prihajalo do bojev za prevlado v regiji, hkrati pa so se na poti pojavljali roparji in tatovi. Cesar Karel IV je podprl zavezništvo šestih mest in mesta so se pričela ponovno razvijati, hkrati pa so doživela kulturni preporod. Čudovite reprezentativne zgradbe mesta, hiše meščanov in utrjene zgradbe pričajo o ponosni zgodovini ter povezujejo nekdanjo razgibano preteklost s sedanjostjo evropske tromeje, z ukinjenimi mejami.

Na voljo je več muzejev, zgodovinski deli mesta in stoletja stare zgradbe, vključno z zgradbami in bogatimi kulturnimi dogodki.

Ne le turisti, ki obiskujejo Görlitz, celo Hollywood se zaveda tega, saj so mesto izbrali za snemanje filmov kot sta »Okoli sveta v 80. dneh« in »Goethe«.
Kate Winslet in Ralph Fiennes sta producirala film »Bralec« v Görlitzu, prav tako pa se je v tem mestu znašel režiser Quentin Tarantino (»Neslavne Barabe«).

1. decembra se v mestu odpira tudi povsem nov hostel in to prav v centru mesta. Hostel  Görlitz ponuja 168 postelj v 42 sobah, ki imajo vsaka svoj tuš in WC. Še posebej so dobrodošli mednarodni gostje.

Obiščite HI Nemčija ali hihostels.com da rezervirate hostel Görlitz in katerikoli hostel v Nemčiji.
 
 
Hostel GrlitzuYouth Hostel Görlitz
Tel. 0049 3581 6490700
Mail:
goerlitz-city@jugendherberge.de
Web: www.goerlitz-city.jugendherberge.de

Sorodni članki

Prijava