Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Tekmovanje na področju turizma!

Vsebina

Za izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev Slovenije in turistov, prispevek k trajnostnemu razvoju v urejenem in zdravem okolju, večjo turistično privlačnost Slovenskih mest in vasi,  učinkovitejšo promocijo države in turizma ter prispevek k razvoju turistične in ekološke zavesti ljudi je Turistična zveza Slovenije v letu 2010 organizirala že 19. tekmovanje v urejenosti slovenskih krajev pod geslom Moja dežela – lepa in gostoljubna. Že v letu 2006 se je Turistična zveza Slovenije s tem projektom vključila v svetovni okoljevarstveni projekt Clean up the World – Očistimo svet.

Projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna spodbuja sodelovanje in povezovanje prebivalstva pri varovanju, ohranjanju in urejanju naravnih vrednot in kulturne dediščine s turizmom. Projekt je pomembna sestavina celovitega upravljanja s turistično destinacijo kot tudi integralnega turističnega proizvoda.

Vsebina tekmovanja je bila urejenost kraja kot celote, kot tudi posameznih okolij in objektov, kakovost turistične ponudbe, kakovost življenja v kraju za prebivalce in goste, varovanje naravne in kulturne dediščine, varovanje okolja in gostoljubnost. Ocenjevale so se ulice in trge, objekti različnih dejavnosti, upoštevale so je naravno in gojeno zelenje in rože, skrb za dediščino, komunalno in turistično infrastrukturo, itd.

Ocenjevali so tudi mladinska prenočišča in sicer v dveh kategorijah.

V kategoriji Samostojna Mladinska prenočišča je prvo mesto zasedel Youth Hostel pod Voglom, kateremu tudi pripada dodatna pohvala s strani Popotniškega združenja Slovenije. Youth Hostel pod Voglom kvalitetno zastopa načela mednarodne hostelske organizacije in sodi v sam vrh mladinskih prenočišče ne samo v Slovenije temveč tudi v širši regiji in je tudi prvi Youth Hostel v Sloveniji, ki bo delovanje nadgradil v sklopu programa kakovosti "HI-Q".

Prav tako so se Youth Hostli potegovali za prva tri mesta v kategoriji mladinskih prenočišč, ki delujejo v sklopu dijaških domov ali hotelov.
- Prvo mesto je prejel Youth Hostel DIC Ljubljana, ki deluje v sklopu dijaškega doma in je največji sezonski Youth Hostel v Slovenije saj razpolaga kar s 400 ležišči v poletnih mesecih.
- Drugo mesto je zasedel Youth Hostel Park, ki deluje v sklopu Hotela Park
- Tretje mesto pa Youth Hostel UNI, ki deluje v nekdanjem hotelu "Zamorc", danes pa deli recepcijo in zajtrkovalnico s hotelom Orel v lasti podjetja Terme Maribor

Ob tej priložnosti Popotniško združenje Slovenije čestita vsem Youth Hostlov, ki so prejeli nagrade ter ostalim, ki so prav tako kvalitetno predstavljali načela Mednarodnega združenja mladinskih prenočišč - International Youth Hostel Federation, ki bo prav v Slovenjii v letu 2012 praznovalo svojo 80. obletnico, Slovenija pa istočasno kar 120. obletnico organiziranega mladinskega popotništva na Slovenskem pod častnim pokroviteljstvom Predsednika Republike Slovenije, dr. Danila Türka.

Popotniško združenje Slovenije

Sorodni članki

Prijava