Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Dobrodošli v Köln

Dobrodošli v Köln, kjer lahko prenočite v nekdanji cerkvi

Köln – kjer se stolp katedrale vije nad najstarejšim nemškim mestom (preko 2.000 let) in gleda na mnoge kulturne in zgodovinske zaklade, svetovno znane muzeje in aktivno umetniško dogajanje. Svet se počuti domače v mestu na severu, ko se srečajo ob pivu in prisrčno nasmejijo. Življenje je preprosto in živahno.
Vsebina

Köln ponuja mnogo dogodkov, ki jih je vredno obiskati, kot je na primer barvit karneval in seveda ponos mesta – božični sejem. Köln je poimenovan tudi prestolnica nemških karnevalov. V času norih dni tokom petega letnega časa, se vse skoncentrira v velik javni festival. Ljudje se našemijo, pojejo in zabavajo.

Mestna katedrala je med najbolj znanimi zgradbami mesta ob reki Ren. Letno si jo pride ogledati preko sedem milijonov obiskovalcev iz vsega sveta. Skoraj iz vsake točke mestnega centra jo je mogoče videti – in seveda še od marsikod drugod: čudovita katedrala se dviguje nad strehami in dimniki mesta. Ne služi le orientaciji, temveč je tudi ponos meščanov. Že od leta 1880 pogled na katedralo dominira panorami mesta.

Julija 2010, le malo stran od najbolj obiskane točke mesta, je svoja vrata odprl hostel »Pathpoint Cologne Backpacker Hostel« ki ponuja udobne in čiste sobe v stari cerkveni zgradbi. Predvsem bodo popotnike tam pričakali prijazni uslužbenci, ki so na razpolago 24 ur na dan. Hostel je blizu železniške in med-narodne avtobusne postaje.

Nekoč je bila zgradba hostla namenjena krstom in porokam, sedaj pa ponuja zavetje popotnikom s celega sveta. Le razpelo na vhodu še spominja na osnovni namen zgradbe. Lociran v centru, ob železniški postaji je idealen za popotnike. Tudi v drugih pogledih je hostel zelo vabljiv za posamezne popot-nike: spodobne cene sob (od 17€ naprej dobite sobo s posteljnino) kakor tudi moderno zasnovani prostori (skupni prostor z dostopom do interneta) in mož-nosti lastne priprave hrane (v popolnoma opremljeni čajni kuhinjici). Samopo-strežni zajtrk je možen ob doplačilu 4€. Na voljo je 34 sob z do osmimi postel-jami in skupno 161 postelj. Hostel je odprt 24 ur na dan.  

To je že tretji hostel v Kölnu. Skupno je tako na razpolago 1.200 postelj in bele-žijo preko 250.000 nočitev letno, kar pomeni, da je DJH močno prisoten v mes-tu.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava