Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Z muzejskim vlakom po Bohinjski progi.

VOŽNJA Z MUZEJSKIM VLAKOM IN IZLET V GORIŠKA BRDA

Ob 8:50 bo muzejski vlak odpeljal z Jesenic, mimo Bleda in Bohinja proti postaji Kanal, kjer izstopimo. Vlak nadaljuje vožnjo do končne postaje Nova Gorica.

Vsebina

Za ljubitelje vožnje z vlakom, bo ta dve uri dolga vožnja po Bohinjski progi, prav gotovo nepozabno doživetje. Pogledi na Blejsko jezero, na številne soteske in grape, vožnja skozi predore, med katerimi je najdaljši dolg kar 6327 m ... Vsekakor pripravimo fotoaparate in kamere. Na vlaku nas bodo spremljali vodniki in animatorji, ki bodo poskrbeli za dobro vzdušje in nam postregli z informacijami o vlaku in progi, po kateri se bomo peljali. V sestavi vlaka  je tudi bife vagon, kjer se bomo lahko okrepčali.

Na železniški postaji v Kanalu nas bodo čakali avtobusi. V spremstvu vodnikov se bomo  peljali ob Soči mimo Anhovega in Plav, v skrajno zahodno slovensko deželo GORIŠKA BRDA, med slikovite vasice, vinograde in sadovnjake. Na poti do Dobrovega se bomo ustavili ob 23m visokem razglednem stolpu v Gonjačah, na katerega se bomo lahko povzpeli in Brda se nam bodo razprostrla kot na dlani.

Iz Gonjač se bomo peljali mimo srednjeveške vasice Šmartno, v središče Goriških Brd, Dobrovo. V eni od lokalnih restavracij bomo imeli kosilo. Po kosilu si bomo ogledali še največjo vinsko klet v Brdih, kjer si bomo za popotnico lahko kupili tudi kakšno izmed odličnih  briških vin. Iz Goriških Brd se bomo z avtobusi odpeljali proti Novi Gorici, kjer nas že čaka naša parna lepotica, ki nas bo odpeljala nazaj proti Gorenjski.

VOŽNJA Z MUZEJSKIM VLAKOM (brez programa)

Vožnja z muzejskim vlakom brez programa je zanimiva predvsem za tiste, ki si želijo organizirati dan po svoje. Izstopimo lahko na vseh navedenih postajah. Nekaj predlogov, nasvetov najdemo tudi na naši spletni strani: www.abc-tourism.si.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava