Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Youth hostel LJUBNO OB SAVINJI

Vsebina

Youth hostel Ljubno ob Savinji se je v mednarodno verigo Hostelling International vključil junija 2006 z željo, da tradicijo združi s sodobnimi trendi turizma. Youth hostel deluje namreč pod okriljem Gostišča Pevc, kjer družina Pevc Pukart gostinsko in nočitveno tradicijo goji od začetkov petdesetih let dalje.

 
 
Ljubenski hostel leži v osrčju Zgornje Savinjske doline. Njegova majhnost, premore le nekaj več kot 15 ležišč, se je izkazala kot prednost, saj se vsakemu gostu lahko individualno posvetijo, mu ponudijo dober nasvet glede na njegove interese, ga podkrepijo z okusnimi domačimi specialitetami kraja in doline… Poleg nočitev z zajtrkom hostel ponuja na izbiro tudi pol penzion ali polni penzion, kot zanimivost pa mora podatek, da večino zelenjave na ekološko neoporečen način v poletni sezoni pridelajo sami.

Vsak gost bo v hostlu seznanjen z možnostmi sprehodov ali izletov po bližnji in daljni okolici, prav tako je na voljo vodniška služba, ki lahko zainteresirane popelje po turističnih ali gorskih turah, gosti pa lahko z brezplačno izposojo koles tudi sami raziščejo okolico.

 
 
 
 
Ljubljana in Bled, ki imata že v osnovi prednost pri obiskanosti tujih gostov, počasi že postajata Slovenski središči masovnega turizma, vendar lahko Zgornje Savinjska dolina z bogato naravno in kulturno dediščino sodobnim popotnikom ponudi priložnosti za raziskovanje pristnejših neokrnjenih okolij.

Sorodni članki

Prijava