Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Avstralske popotne skrivnosti za 2010

Vsebina

Če ste nam v čimerkoli podobni, potem je potovanje visoko na vaši prioritetni listi. Da bi vam pomagali, smo sestavili seznam vrhunskih ciljev po Avstraliji, ki bodo prava uspešnica leta 2010.

 
Youth Hostel Port Elliot Beach HousePort Elliot na jugu Avstralije
Le poldrugo uro od Adelaide je Port eliot, zgodovinska obmorska vasica na polotoku Fleurieu na samem jugu Avstralije. Lahko greste deskat na plaži  Boomer Beach ali pa plavati v zaliv Horseshoe Bay, ko pa potrebujete oddih od vsega uživanja na soncu pa poskusite lokalno kapljico iz vinorodnega McLaren Vale rajona.

Koncem januarja 2010 se je odprl YHA Port Elliot Beach House YHA, najnovejša pridobitev YHA družine. Zgradba je prvič zaživela leta 1914 kot Arcadia Guest House in je bila skrbno prenovljena v sodobno in udobno prenočišče za popotnike.

Obiščite jih, preden ves svet zve zanje. 

The Grampians
Severozahodno od Melbourna je nacionalni park Grampians, ob mestecu Halls Gap. Tukaj boste lahko ne le raziskovali popotniške poti, razgledne točke in slapove, temveč tudi obiskali bližnji nacionalni park Brambuk in njegov kulturni center, kjer boste se lahko poučili o lokalni domorodni skupnosti. Za vpogled v starodavno zgodovino dežele pa se podajte na voden ogled aboridžinskih skalnih umetnin, označenih širom celotnega področja parka.

Youth Hostel GrampiansV primeru da nimate lastnega prevoza, lahko izkoristite »The Highlights of the Grampians tour«. Ob teh ogledih boste imeli dovolj časa, da raziščete poprej omenjene lokacije, cena vodenih ogledov pa se začne pri smešno nizkih $49. Člani YHA imajo seveda še dodaten 10% popust!

 
Da pa nadaljujemo z ekološkim osveščanjem, pa priporočamo, da se nastanite v Grampians YHA, ki ima eko-certifikat. V tem hostlu pridobivajo toplo vodo s pomočjo sončne energije, zgradba pa je zasnovana tako, da izkoristi vse prednosti okolice, ne glede na letni čas.

Lancelin, zahodna Avstralija
Lancelin leži le poldrugo uro stran od Pertha na zahodni obali Avstralije. Je pravi raj za ljubitelje vode, saj je ribiško mestece, ki privablja obiskovalce z vsega sveta, saj ponuja neverjetno široko paleto raznolikih vodnih športov: od potapljanja v ladijskih razbitinah, deskanja, jadranja, in deskanja z zmajem. Zaliv je tudi mamljiv za obiskovalce z morja – igrive morske leve in delfine. Za vse ki pa imate raje adrenalin, vam peščeni nasipi izven mesteca ponujajo možnosti deskanja na pesku in vožnje z odprtimi buggyji. 

Lancelin je tudi blizu puščave Pinnacles, Lancelin Lodge YHA pa vam lahko organizira dnevne izlete do nenavadnih apnenčastih oblik, ki se dvigujejo iz peščenih nasipov.

Maroochydore, QLD
MaroochydoreV srcu sončne obale Queenslands ima mesto Maroochydore preko 100 sončnih dni letno. Seveda to ne bi bil Queensland, če ne bi imel veliko področji plaž in parkov, ki jih lahko raziskujete. Toda Maroochydore je tudi izvrstno izhodišče za potovanja v notranjost države do vulkanskih gora  Glasshouse Mountains, tržnic Eumundi in Avstralskega živalskega vrta Steve Irwin.

 
Prijazno osebje YHA Maroochydore Backpackers hostel organizira oglede na skoraj vse zanimivosti v okolici. In ko vas izčrpajo vsi ti ogledi, vam ponudijo tudi domačo pico iz lesene peči!

Sydney, NSW
Priznamo, Sydney ni ravno skrivna lokacija. Jasno in glasno se hvali, da je to vrhunska avstralska destinacija in prav to nam je všeč. Torej kaj je tako posebnega v Sydneyju 2010?

SydneySydney Harbour YHA, ki se nahaja v pristaniškem delu Rocks in se je odprl koncem 2009 in omogoča ugodno namestitev na območju mesta, ki je nekoč bilo na območju mesta dostopnem le premožnejšim. In najbolje pri vsem tem? Tudi če vam soba z izvrstnim razgledom ni dovolj, je strešna terasa z žarom na voljo vsem gostom. Je izvrstno izhodišče od kod lahko spremljate vse dogodke festivala Sydney in ostalih dogodkov, ki se tokom leta dogajajo. 

Bi želeli, da je vaš hostel blizu lokalnim transportnim povezavam? Oglejte si Railway Square YHA, kjer ste tako blizu javnemu prevozu, da boste dejansko spali v vagonu – preurejenem seveda!Brez skrbi, imajo pa tudi navadne več-posteljne sobe.

YHAAInformacije:
YHA Australia Incorporated
PO Box A 2462
Sydney South
NSW 1235
Tel.: (61) (2) 9283 7195
Fax.: (61) (2) 9262 9800
E-mail:
yha@yha.org.au
www.yha.com.au

Sorodni članki

Prijava