Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Izkusite zgodovino in kulturo

Vsebina
Novi programo nemških youth hostlov
 
Štiri mladinski hostli v Nemčiji vas bodo popeljali v preteklost z njihovimi novimi programi. Popotovali boste v kameno dobo, v srednji vek ali v 18. stoletje, kot da bi bili v časovni kapsuli. Vse destinacije so na seznamu svetovne dediščine Unesco. 
 

@Copyright photos: AG Weltkultursprung, Landratsamt Alb-Donauskreis
 
Figurico iz mamutovega okla, veliko le 6 centimetrov in težko 33 gramov so izkopali v južni Nemčiji in jo poimenovali Venus. Figurica je bila narejena pred 40.000 leti in je najstarejša podoba človeškega telesa. To poletje je Unesco kraj zaščitil in ga uvrstil na kraj svetovne dediščine.
 
Ljudje v kameni dobi niso bili nespretni ali primitivni. Prav nasprotno, bili so zelo spretni pri izdelovanju nožev in pri prižiganju ognja. Ustvarjali so celo umetnine, kot so jamske slike. To so redki zakladi, saj so bili ljudje iz tega obdobja bolj zaposleni z iskanjem hrane in izdelovanjem obleke. 
 
A vseeno, najdbe iz južnega nemškega mesta Ulm kažejo, kako ustvarjalni so bili ti zgodnji umetniki. Na majhnem območju so arheologi našli več figuric, ki uporabljajo mamute, konje iz kamene dobe in jamske leve, našli so celo flavte, narejene iz ptičjih kosti. Še vedno je nejasno, čemu so te figurice služile, vsaj v primeru, ko uporabljajo človeka z levjo glavo.
 
@Copyright photos: AG Weltkultursprung, Landratsamt Alb-Donauskreis
 
V predzgodovinskem muzeju Urgeschichtliches Museum Blaubeuren imajo obiskovalci možnost, da si ogledajo te najdbe in se naučijo nekaj o kameni dobi. Lahko preizkusijo celo kamnita orodja kot so jih uporabljali pred tisoči leti. Julija 2017 je Unesco arheološko mesto razglasil za svetovno dediščino v kategoriji jamska umetnost in umetnost iz ledene dobe. Youth hostel v Ulmu je odlična izhodiščna točka za raziskovanje zgodnjih let človeške zgodovine. Arheološka mesta in muzej so le nekaj kilometrov narazen.
 
Več o programu in rezervacijah lahko preberete na: www.ulm.jugendherberge.de.
 
Navade, kot je Biikebrennen na otokih Severnega morja Amrum, Föhr in Sylt in na bližnjem kopnem so prav tako razglašene za svetovno kulturno dediščino. 21. februarja se vsako leto na plaži zberejo ljudje in naredijo kres in osvetlijo Severno morje. Aktivnosti lahko rezervirate v hostlu Wyk na otoku Föhr in se pridružite tradicionalnim aktivnostim.
 
@Copyright photos: Staatliche Schlösser und Gärten Hessen
 
Heppenheim Youth Hostel v Hessnu ponuja srednjeveške počitnice. Hostel se nahaja v 1000 let starem gradu Starkenburg. Zgodovinska stavba je nekoč bila zatočišče za menihe samostana Lorsch, ki je prav tako pod zaščito Unesco. Nov program hostla vas popelje v preteklost. Obiskovalci se oblečejo v tradicionalna meniška oblačila in se učijo o srednjeveškem kodeksu, poslušajo balade ob taborniškem ognju in se učijo starodavnih obrti, kot so polaganje mozaikov, delanje ploščic ali mešanje napojev. 
 
 
Weimar v Thüringenu je pod zaščito Unesco že 20 let. To zbirališče nemških intelektualcev je bil dom pisateljev Johanna Wolfganga von Goetheja, Friedricha Schillerja in mnogih drugih. Hostel Maxim Gorki v Weimarju je razvil program, kjer združuje kulturo z zaščito narave. Hostel priporoča potovanje z javnim prevozom, gostje pa imajo priložnost, da najamejo kočije in kolesarske rikše. Izpostavili bi piknik z Goethejem pred hišo pisatelja.

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava