Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Pojdi in odkrivaj naravo

Vsebina
Jesen je popoln čas za pohodništvo in le kdo bolje pozna področje ob jezeru Salzkammergut kot ljudje, ki tam živijo? Prav zato smo naše osebje v hostlu povprašali o njihovih najljubših pohodniških poteh. Za raziskovanje regije ne potrebuješ veliko. Le pohodniške čevlje, nekaj hrane in pijače in odprte oči za prelepo pokrajino. Vsak pohod, ki je predstavljen, se začne v enem izmed okoliških hostlov HI


Gabi je menedžerka hostla in ti predstavlja pohod na goro Kolomannsberg. S hostla greš na romantično pot skozi polja in gozdove do kapele St. Koloman. Kapela je zadnja ohranjena cerkev iz lesa v Avstriji. V kapeli je izvir z zdravilno vodo. Za ta 13-kilometrski pohod in 620 metrov nadmorske višine potrebuješ kar nekaj kondicije, a razgled na vrhu bo poplačal tvoj trud. Vidiš lahko jezero Mondsee z znano goro Schafberg. 


Thomas in Johanna s hostla v St. Gilgnu imata svoj najljubši pohod, primeren za družine. V tem dvournem pohodu bodo uživali tudi otroci. Pohod se začne iz kraja St. Gilgen in vodi skozi gozd do zanimivih kamnitih oblik z vrzelmi in jamami ter skalnimi podorji, kjer se lahko otroci plazijo in pležejo. Po zabavanju v tem naravnem plezalnem parku se dvignemo do gore Plombergstein, kjer premagate kar 830 metrov nadmorske višine. In spet nagrajujoč razgled – vidiš lahko jezero Wolfgangsee in obdajajoče gore. 


Karla iz hostla Bad Ischl priporoča pohod iz gore Katrin. »Pohod sedmih jezer« se začne z vožnjo z gondolo do zgornje postaje (s člansko izkaznico Hostelling International dobiš popust, na recepciji hostla povprašaj za kupon). Od tiste točke pa se začne dvourni pohod, ki vodi do več opazovalnih točk, kjer lahko raziščeš regijo Salzkammergut. 

Naši hostli ponujajo zemljevid s podrobnim opisom pohodniških poti, ki so predstavljene v tem članku in še več drugih pohodov. Ponujajo tudi malice za vaše pohode. Za več informacij o hostlih in rezervaciji preko interneta obiščite našo spletno stran www.austrian-hostels.com.

Sorodni članki

Prijava