Rezervirajte hostel pri nas ter se izognite višji ceni zaradi provizij posrednikov.

Obiščite italijansko obalo

Raziskujte italijanska čudesa. Kristalno čisto morje, toplo sonce, starodavna zgodovina, ki diha v italijanskih mestih in zabava ob raziskovanju in doživljanju nepozabnega poletja v najlepših krajih na svetu. Hostelling International Italija vam predstavlja najboljše poletne destinacije. 

Vsebina

Cagliari in Pula v Sardiniji

Nedotaknjeni kraji, bel pesek in turkizno morje. Obiščite otok in najdite nastanitev v hostlih v Puli in v mestu Cagliari. Uživajte v sproščujočih počitnicah v prelepi naravi. Cagliari je prestolnica otoka Sardinija, ki je avtonomna regija v Italiji. Sardinsko ime za Cagliari je Casteddu, ki pomeni grad. Obiščete lahko trdnjavo na vrhu hriba, ki je eden najbolj ikonskih krajev v mestu z vsemi kupolami, stolpi in palačami, ki so včasih bile dom mestnim aristokratom. V Cagliariju boste našli mesto muzejev, kjer je obvezen ogled arheološkega muzeja. Tukaj boste našli predmete, stare tisoče let, pišejo na spletni strani LonelyPlanet. Seveda je tukaj nekaj za vas tudi, če iščete prelepe plaže. Plaža Poetto je ena izmed najlepših mestnih plaž na Mediteranu in bo zadovoljila še najbolj izbirčne. Dobrodošli.

Peschici, Bisceglie in Gallipoli v pokrajini Puglia

Kristalno čisto morje vas bo spremljalo vse od mesta Peschici do Gallipola skozi Bisceglie. Pohitite in rezervirajte svojo nastanitev in se sprehodite po prelepih italijanskih vasicah ter se zabavajte. Puglia je nekaj posebnega. Je ena izmed najbolj znanih italijanskih regij. Ponuja vse, kar bi si turist lahko zaželel. Dobro hrano, okolje in čudovite plaže. Enemu izmed mest, mestu Lecce, pravijo tudi južne Firence. Lecce vam ponuja prelepe baročne stavbe iz 17. stoletja. Kraji, ki jih prav tako ne bi smeli izpustiti so tudi: Bari, mesto z obzidjem na polotoku, Alberobello, kraj, zaščiten pod Unescom zaradi njegove unikatnosti in Otranto s prelepo obalno lokacijo. Če želite, lahko najamete avto in potujete po celotni peti Italije.
 
Priporočamo vam nastanitev v hostlu Ostello Salento. Hostel ponuja ugodno nastanitev s pogradi, vsaka postelja ima tudi svojo ključavnico.

Palermo v Siciliji

Si dinamičen, ljubitelj umetnosti, narave in dobre hrane? Razišči mesto Palermo, mesto, polno zgodovine, arhitekturnih biserov in jedi, imenovane arancini. Še ne veste, kaj so arancini? Pridite in jih poskusite. Naj vam naredim malce skomin. Arancini so kroglice rižote v hrustljavih drobtinah. Zveni izvrstno, mar ne? A nehajmo o hrano (čeprav je v Palermu izvrstna). Palermo je znan tudi po svoji zgodovini, kulturi in arhitekturi (in seveda po hrani). Je mesto z 2700-letno zgodovino in bo naslednje leto nosil ime evropska prestolnica kulture. Pohvali se lahko tudi s številnimi baročnimi zgradbami, če pa vam je ljubša moderna umetnost, lahko obiščete muzej in galerijo moderne umetnosti. Če želite občutiti, kako staro je mesto, se odpravite okoli 4 kilometre na zahod, kjer boste našli rimljanske ruševine s fantastičnim razgledom.
 
Nastanitev lahko poiščete v dveh hostlih. V hostlu Baia del Corallo ali v hostlu A Casa di Amici. Hostel Baia del Corallo leži na prelepem zalivu Sferracavallo in ponuja prelep razgled na morje. Do središča mesta pridete z avtobusom.

Guardavalle Marina v Calabrii

Guardavalle Marina hostel ponuja nastanitev tistim, ki si želijo obiska rajskih plaž in plavanja v modrem morju v Guardavalle Marina. Hostel ima 10 apartmajev s polno opremljeno kuhinjo, kopalnico, televizijo, pralnim strojem in tako dalje. Blizu je tudi restavracije Borgorosso, ki ponuja odlične jedi – od pic do morske hrane. Le 30 minut od hostla boste našli svetišče Monte Stella, kraj Serra San Bruno in še več. Obiščite prelepe plaže in naš hostel. 

Vikend med morjem in kulturo kraja Bisceglie

Bisceglie je mesto, ki je tukaj že od rimskih časov, vendar je moderno mesto bilo ustanovljeno v 11. stoletju. Glavne zanimivosti so katedrala San Pietro, Dolmen della Chianca, grobnica, ki je zaščitena pod Unescom in muzej umetnostne zgodovine Diocesano. Tukaj boste našli dobro hrano in čudovite poglede na morje.
 
Več informacij in rezervacije hostlov na: viaggi@aighostels.it 

Sorodni članki

Rezervirajte oglede, zanimivosti in znamenitosti 10% ceneje

Prijava